Fuengirolan suosio kasvaa

Julkaistu: 08.02.2021
AjankohtaistaAsuminen

Fuengirola nousi vuoden 2020 aikana nopeiten kasvavaksi kaupungiksi Aurinkorannikolla väkiluvun perusteella. Kaupunki on nyt Málagan provinssin neljänneksi suurin kunta, ja sen suosio kasvaa koko ajan sekä lomailijoiden että uusien muuttajien keskuudessa.

Suomalaisille tutun rannikkokaupunki Fuengirolan asukasluku ylitti ensimmäistä kertaa 80.000 ihmisen rajan viime vuoden alkupuolella, ja vuoden 2020 aikana residenttejä kirjattiin vielä 2.000 lisää. Tammikuussa 2021 asukkaita oli rekisterissä kirjattuna 82.837, ja näin ollen Fuengirola on neljänneksi suurin kaupunki asukasluvun perusteella Málagan provinssissa. Listalla ennen Fuengirolaa ovat Málaga, Marbella ja Mijas.

Viime vuonna Fuengirolan uusien asukkaiden luku nousi eniten koko Andalusiassa. Yhä useampi valitsee kaupungin asuinkunnakseen sen elämänlaadun, palveluiden, yhteisön sekä hyvien mahdollisuuksen takia. Fuengirola on myös erityisen suosittu muun muassa eläkepäivien viettoon tai loma-asunnon ostamiseen.

Kaupunginjohtaja Ana Mula kertoo, että kaupungintalo pyrkii pitämään huolen ihmisistä, ja vakuuttaa että kun koronapandemia on ohi ja kaikki palaa normaaliksi, kaupungissa tulee jälleen nousemaan sen laaja ja monipuolinen taide-, viihde-, urheilu- ja sosiaaliset aktiviteetit, mikä tekee Fuengirolasta houkuttelevan kaupungin kaiken ikäisille.

Fuengirolan elämänlaatu on erityinen, koska se on dynaaminen, se tukee liike-elämän ja kaupan aloitteita ja tarjoaa jatkuvia koulutuksia ja muita ohjelmia, sekä alennuksia paikallisveroista niille, jotka ovat rekisteröityneet kunnan asukkaiksi. Kaupunki on ihanteellinen paikka muun muassa perheille kasvaa tai yrityksille investoida, ja ”täydellinen” kaiken ikäisille asukkaille, Mula korostaa.

Lähde: ThinkSpain

Jaa:

Itä-Espanja kohtasi Saharan hiekkasateen

Terveydelle hyödylliset luonnolliset altaat Espanjassa