Fuengirolassa eläimen adoptoinnin kustannukset kaupungin piikkiin

Julkaistu: 12.05.2022
AjankohtaistaUusimmat

Lemmikkivanhemmiksi haluavat fuengirolalaiset saavat maksutta uuden karvaisen perheenjäsenen paikallisesta eläinkodista. Kaupunki maksaa eläimen kaikki adoptointikustannukset kaupungin asukkaille, nyt myös steriloinnin.

Fuengirolan kaupunki haluaa tukea löytöeläinten adoptointia ja kustantaa siksi kaupungin asukkaille heidän adoptoimansa eläimen rokotukset, mikrosirun, steriloinnin ja vaadittavat paperityöt. Fuengirolan julkisterveydellisten asioiden valtuutettu Javier García Lara kertoo, että tavoitteena on saada eläimille uusi koti, edistää adoptointia ja vähentää ei-toivotuista pentueista johtuvaa eläinten hylkäämistä.

Paikallishallinnon perustamalla ja rahoittamalla eläinten löytökodilla, Parque Zoosanitario Municipalilla, on ei-lopettamisperiaate ja yhtään sisäänotettua eläintä ei ole nukutettu viimeisen yli kolmen vuoden aikana, ellei siihen ole ollut pakottavaa terveydellistä syytä.

Fuengirola haluaa olla eläinystävällinen kaupunki

Garcia Lara painottaa, että Fuengirola on eläinystävällinen kaupunki. Siitä syystä koiran tai kissan adoptointi on ilmaista kaikille, jotka ovat rekisteröityneet asukkaaksi Fuengirolaan. Tähän asti kaupunki on maksanut eläinten hoitamisesta koituvat kulut sijaiskodeille, mikrosirun laiton, tarvittavat luvat ja paperityöt sekä ensimmäiset rokotukset.

Sterilisointi avainasemassa

Nyt tuki on viety pidemmälle ja kaupunki kustantaa myös kissojen ja koirien sterilisoinnin. Tavoitteena on rohkaista Fuengirolan asukkaita antamaan kodittomille eläimille toinen mahdollisuus löytää rakastava koti ja uusi elämä.

Lue myös: Eläinrääkkäyksestä tiukemmat rangaistukset Espanjassa

Kissanpentu on mahdollista adoptoida jo kuuden viikon ikäisenä, mutta yleensä ne eivät ole valmiita pakollisiin rokotuksiin ennen kuin ovat 10-12 viikon ikäisiä. Naaraskissojen sterilointi voidaan tehdä kuuden tai seitsemän kuukauden ikäisenä ja uroskissojen noin viiden kuukauden ikäisenä. Mutta jos adoptointi tapahtuu pentuna, uusille omistajille koituisi ensimmäisen 4-5 kuukauden aikana rokostuskustannuksia 30-50 € ja vähintään 75 € uroksen steriloinnista ja 150 € naaraan steriloinnista.

Kaupunginvaltuutettu Javier García Lara, oik, tutustumassa adoptoitavaan koiraan.

Nämä kulut voivat vaikuttaa negatiivisesti lemmikin hankintaan tai steriloinnin suorittamiseen. Steriloimattomuus johtaa nopeasti suunnittelemattomiin koira- ja kissapentueisiin, jotka taas vuorostaan hylätään kadulle tai jopa heitetään roskakoriin elävänä.

Keväisin eläinkodit ovat täynnä

Vaikka omistajat olisivatkin eläinrakkaita, eivätkä vain julmasti hylkää pentueita, he voivat silti olla kykenemättömiä pitämään pentuja itse. Keväisin eläinkodit ovat yleensä ääriään myöten täynnä vastasyntyneitä kissanpentuja. Jos ne ovat edesvastuuttomien omistajien hylkäämiä, ne ovat yleensä liian nuoria vieroitukseen, ja silloin niitä on syötettävä tuttipullolla ympäri vuorokauden. Tämän hoitavat yleensä vapaaehtoiset sijaiskodit.

Lue myös miten Fuengirola helpotti koiran kanssa liikkumista.

Näistä edellä mainituista syistä ja näistä ikävistä ilmiöistä johtuen Fuengirolassa on päätetty maksaa adoptoidun eläimen sterilisointi kuukausiakin adoptoinnin jälkeen. Näin saadaan huomattavasti parannettua naaraskissojen ja koirien elämänlaatua. Tavoitteena on myös saada yhä useammalle eläimelle uusi koti ja jo nuorena pentuna. Kaupungin suunnitelmissa on toteuttaa tiedotuskampanjoita ja jatkaa paikallisen eläinkodin profiilinnostoa. Tarkoituksena on olla ensimmäinen paikka, johon karvaista perheenjäsentä suunnittelevat ottavat yhteyttä.

Täältä näet Fuengirolan eläinten löytökodin adoptoitavat eläimet.

Lähde
thinkspain.com

Kuvat
Fuengirola ayuntamiento

Jaa:

Polttariporukat häiritsevät Espanjassa – Málagassa tuli mitta täyteen

Luksusleirintäalue Andalusian suosituimmalle alueelle