Genalguacilin ”museokylä” – yksi maan kauneimmista

Julkaistu: 21.07.2021
AjankohtaistaUusimmat
add one

Andalusiassa sijaitseva Genalguacil julistettiin torstaina 15. heinäkuuta 2021 kylän keskusaukiolla järjestetyssä virallisessa tapahtumassa erääksi Espanjan kauneimmista kylistä.

Rondan vuoristossa, Valle del Genalin laaksossa, sijaitseva Genalguacil on nyt virallisesti yksi maan kauneimmista kylistä. Valkoisen kylän aukiolla järjestettyyn julkistamistapahtumaan osallistuivat Los Pueblos Más Bonitos de España -yhdistyksen puheenjohtaja Francisco Mestre, Nuria Rodríguez ja Alejandro Cardenete Junta de Andalucían matkailuneuvostosta sekä María Esperanza González Málagan provinssin hallinnon edustajana – kylän kunnanjohtaja Miguel Ángel Herreran lisäksi.

Genalguacil erottui edukseen myös viimeisimmillä matkailumessuilla (Fitur), joilla se palkittiin tarjonnasta erottuvana matkakohteena. Aiemmin Málagan maakunnasta on vastaavan tunnustuksen saanut vain Frigilianan ”ravintolakylä”.

Taidetta kaikkialla

393 asukkaan Genalguacilin erikoisuus on sen erityisesti taiteeseen painottunut kulttuuritarjonta. Kylä tunnetaan lempinimellä ”pueblo museo” eli museokylä. Vuosittain järjestettävä Encuentros de Arte tuo paikkakunnalle taiteilijoita ja heidän viikon mittaan tekemänsä taideteokset asetetaan näytteille kylän kaduille ja aukioille.

Genalguacil on näin ollen taiteen ulkoilmamuseo. Vierailijat saavat ihastella niin seinämaalauksia, patsaita kuin veistettyjä puunrunkojakin. Teoksia on esillä myös kylän vuonna 1994 avatussa nykytaiteen museossa (Museo de Arte Contemporáneo Fernando Centeno López).

Alue tunnetaan myös erittäin harvinaisista pinsapo-puista, joita kasvaa vain kyseisellä seudulla. Havupuiden kävyt kasvavat erikoisesti ylöspäin.

Lähde: Diariosur.es, kuvat: Mia Konu

Jaa:

Koronatestejä saa nyt myös apteekeista

Andalusiaan paikoittain liikkumisrajoituksia

add one