AjankohtaistaAsuminenRemontointi ja rakentaminen

Hylätylle viiden tähden hotellin tontille nousee asuinrakennus Torremolinosissa

Julkaistu: 09.10.2023

Torremolinosin kaupunginvaltuusto on 14 vuoden jälkeen näyttänyt vihreää valoa kehityssopimukselle, joka koskee hylättyä hotellitonttia. Sopimus mahdollistaa maa-alueen muuttamisen hotellikäytöstä asuinkäyttöön.

Viiden tähden Meliá Tres Carabelas -hotelli avasi ovensa vuonna 1962. Hotelli sijaitsi Torremolinosissa Benalmádenan vieressä, silloisen Cadizin tien reunalla, joka on nykyään nimeltään Avenida Carlota Alessandri. Hotellin rakennusaikaan Torremolinos oli tulossa muotiin lomakohteena, ja hotellista tulikin todellinen luksushotellien symboli. Meliá Tres Carabelas sijaitsi hyvin lähellä toista viiden tähden hotellia Pez Espadaa, joka oli jo rakennettu ja vihitty käyttöön.

Meliá Tres Carabelas purettiin lopulta vuonna 2008, ja näin saatiin tilaa uudelle ja modernimmalle luksushotellille. Suunnitteilla oli 22-kerroksinen hotelli, jossa olisi jopa helikopterikenttä. Hotellin nimeksi piti tulla Cruiser, mutta lopulta valtava projekti ei päässyt paljon suunnitteluvaihetta pidemmälle.

Aluksi Junta de Andalucía, eli Andalusian aluehallinto, ei hyväksynyt hanketta ja sitä jouduttiin muuttamaan. Hyväksymishetkellä rakennuttajalle oli kuitenkin jo kertynyt joukko muita velkoja, joista se ei kyennyt selviytymään. Työt aloitettiin, mutta jo vuonna 2009 ne pysähtyivät, ja siitä lähtien alueella ei ole tapahtunut mitään. Paikalliset asukkaat kuvailevat tonttia ”ammottavaksi aukoksi”.

Paikalliset asukkaat kuvailevat tonttia ”ammottavaksi aukoksi”. Kuva Espanja.Com.

Torremolinosin kaupunginvaltuuston täysistunnossa syyskuussa tehtiin vihdoin päätös kehityssopimuksen puolesta, joka muuttaa tontin maankäyttöstatuksen hotellista asuinalueeksi. Suunnitellun hankkeen tarkempia yksityiskohtia ei ole vielä paljastettu eikä asuntojen määrää ja pinta-aloja ole julkistettu. Torremolinosin pormestari Margarita del Cid ja rakennuttaja allekirjoittavat sopimuksen lähiaikoina.

Sopimuksen ja tontin maankäyttörajoitusten purkamisen johdosta Torremolinosin kaupunki saa merkittävän taloudellisen korvauksen rakennuttajalta. Korvaus, joka on 15 prosenttia hankkeen arvosta, on viisi prosenttia enemmän kuin lain vaatima vähimmäismäärä.

Kaupungin kehittämisvaltuutettu Marina Vázquez toteaa, että Torremolinos on ratkaissut ongelmallisen tilanteen, jonka ansiosta kaupungin keskeisellä paikalla oleva suuri alue saadaan hyötykäyttöön. Tämän lisäksi hanke tuottaa kaupungille merkittävän taloudellisen hyödyn.

Lue lisää Torremolinosista:
Torremolinos tukee paikallista kauppaa yli miljoonalla eurolla
Torremolinos on tehnyt näyttävän paluun huippusuosittuna matkakohteena
Torremolinos on tulevaisuuden kaupunki?

Lähde:
surinenglish.es

Teksti Espanja.Com
Kuvat Torremolinos Chic ja Espanja.Com
Espanja.Com
toimitus@espanja.com

Mikäli olet kiinnostunut asunnon hankkimisesta nosteessa olevalta Torremolinosin alueelta tai muualta Espanjan Aurinkorannikolta, ota yhteyttä Espanja.Comin asuntomyyntiin.
ismo.ivakko@espanja.com
Myynti: p. +358 40 722 1472 tai +34 655 689 455
asunnot.espanja.com

Torremolinosissa myynnissä olevia asuntokohteita:

UUDISKOHDE ONE OAK, TORREMOLINOS

Uudiskohde One Oak sijaitsee yhdellä Torremolinosin parhaista alueista. Ympäristö on rauhallinen ja kaikki tarvittavat palvelut, kuten koulut, urheilutilat, Los Manantialesin virkistäytymisalue ja supermarketit ovat lähellä. Automatka rannalle kestää 5 min, Málagan lentokentälle 10 min ja Málagan keskustaan 15 min.

Hinta alk 298 000 €

KATTOHUONEISTO 3 MH, TORREMOLINOS

Myytävänä yksitasoinen 141 m2 kolmen makuuhuoneen ja yhden kylpyhuoneen saunallinen toisen kerroksen kattohuoneisto Torremolinosissa lähellä terveyskeskusta ja Griego-hotellia. Sijainti on hyvä ja kaikki palvelut ovat kävelymatkan päässä. Taloyhtiö on rauhallinen ja siinä on vain 10 huoneistoa. Asunnon ilmansuunnat ovat etelä, kaakko ja lounas.

Hinta 259 000 €

Jaa:

Asumisen uutiskirje lokakuu 01/2023

Päivä Alicantessa, valon kaupungissa