Vertaa asuntoja

Joulun suosikkilahjatoiveelle rajoitteita Espanjassa

Joulun suosikkilahjatoiveelle rajoitteita Espanjassa

  • 12/12/2019

Espanjan liikenneturvakeskus DGT on asettanut rajoitteita ja säädöksiä sähköisten potkulautojen ja henkilökuljettimien käytölle. Sakkoa voi rapsahtaa muun muassa musiikin kuuntelusta laitteella liikuttaessa. Sanktioiden suuruus vaihtelee sadasta tuhanteen euroon.

Sähköpotkulautojen käytön uudet liikennelakipykälät määräävät Espanjassa, ettei vempeleen kyydissä saa olla kuin yksi henkilö. Korkein sallittu nopeus on 25 kilometriä tunnissa, laudoissa on oltava valot tai heijastimia ja niillä ei saa liikkua jalkakäytävillä. Samat säädökset koskevat sähkörullalautoja, Segway-henkilökuljettimia ja muita kevyitä, yhden henkilön käyttöön tarkoitettuja sähköisiä kulkuneuvoja (esp. “VMP”, vehículos de movimiento personal).

Espanjan liikenneturvakeskus DGT (Dirección General de Tráfico) sai ennen vuoden loppua lainvoimaiseksi katukuvassa yleistyneiden sähkölaitteiden käyttöä koskevat säädökset, jotka on lähetetty edelleen paikallishallinnoille ja poliisiviranomaisille. Sakkorangaistukset sääntöjen rikkomisesta ovat 100-1000 euroa. Suurin maksurangaistus rapsahtaa laitteen käytöstä huumeiden vaikutusten alaisena.

Sähköpotkulauta löytyy monen espanjalaisen joululahjalistalta tänä vuonna, ja käyttäjämäärän kasvun myötä ovat lisääntyneet laitteiden käytöstä aiheutuneet onnettomuudet. Viranomaiset neuvovat tutustumaan tarkoin niiden ominaisuuksiin ennen hankintaa. DGT määrittelee henkilökuljettimet seuraavasti: ”yhden tai kahden renkaan sisältävä, yksipaikkainen laite, joka liikkuu sähkömoottorilla ja jonka maksiminopeus on 6-25 kilometriä tunnissa”. Pienemmällä vauhdilla kulkevat laitteet luetellaan leluiksi.

Sähköpotku- ja rullalautojen tai Segway-kuljettimien ei tarvitse olla rekisteröityjä, eikä niiden käyttämiseen tarvita viranomaisten myöntämää lupaa tai vakuutuksia. Henkilökuljettimella sattuneista onnettomuuksista tai rikkeistä ei näin ollen voida vähentää pisteitä käyttäjän mahdollisesti omistamasta espanjalaisesta ajokortista. Sähköisiä laitteita ilman tasapainottimia tai istuinten kera ei sen sijaan luokitella liikenneviraston määrittelemiin ”VMP-laitteisiin”, ja niistä useiden käyttö vaatii niin ajokortin, rekisteröinnin, vakuutuksen kuin kypäränkin käyttöä kaksipyöräisten moottoriajoneuvojen tapaan.

Suurimmassa osassa Espanjaa on erinomaiset kelit sähköpotkulautojen käyttöön ympäri vuoden.

Yksi päällä, ei humalassa eikä kännykän kera

Toiset rikkeistä liikenneviranomaiset määräävät ehdottomasti rangaistaviksi ja joistain ohjeistuksista kaupungit ja kunnat saavat päättää itse. Mikäli laitteen kyydissä on useampi kuin yksi henkilö, pakollinen sakkorangaistus on 100 euroa. Alkoholin vaikutuksen alaisena laitteella liikkumisesta rangaistaan 500-1000 euron sakolla ja huumausaineista sakotetaan aina suurimman summan mukaan. Testeissä kiinni jääneiltä takavarikoidaan myös käytössä olleet laitteet saman tien.

DGT kieltää matkapuhelimien ja muiden viestimien käytön laitteen ollessa liikkeessä. Kyseisiin laitteisiin kytkettyjen kuulokkeiden käyttö on myös kiellettyä ja sakko näistä rikkomuksista on 200 euroa. Alkuperäistä vauhtia lujempaa kulkeviksi tuunattujen laitteiden käytöstä napsahtaa sakkoa 500 euroa.

Sähköisillä laitteilla kulkeminen jalkakäytävillä on ehdottomasti kielletty, polkupyörien tapaan. Jalankulkijoiden joukossa saa liikkua vain moottorittomilla vempaimilla, joiden kanssa kuljetaan suunnilleen kävelyvauhtia. Tämän säädöksen rikkomista suositellaan rangaistavan 200 euron sakolla, mutta kaupungin viranomaiset voivat itse vaikuttaa summaan. Ilman valoja tai heijastimia pimeän aikaan liikkumisesta neuvotaan rankaisemaan samalla summalla.

Kypärän ja muiden suojusten käytön pakollisuuden liikenneviranomaiset jättävät myös paikkakuntien omaan valtaan – määräten kuitenkin rangaistaessa summaksi 200 euroa. Lisäksi kaupungit ja kunnat saavat määritellä itse säädökset laitteiden parkkeeraamisesta.

Alle 18-vuotiaiden rangaistuksista ovat vastuussa heidän vanhempansa.

Lähde: Diariosur.es,

Artikkelikuva: Pexels.com
Pääkuva: Flickr Kristoffer Trolle

Liity keskusteluun