Joulunajan rajoitukset Espanjassa

Julkaistu: 04.12.2020
AjankohtaistaPoikkeustilannetiedotusUusimmat
add one

Espanjan hallitus on määrännyt uusia rajoituksia Espanjaan joulunpyhien ajalle eli 23. joulukuuta – 6. tammikuuta. Jotkut rajoitukset voivat vaihdella itsehallintoalueittain.

Toiselle paikkakunnalle matkustaminen

Alueiden rajojen yli matkustaminen on sallittua 23. joulukuuta – 6. tammikuuta välillä vain vieraillessa perheenjäsenten tai läheisten ystävien luona. Jokainen aluehallitus voi kuitenkin rajoittaa tätä sääntöä tiukemmaksi tai mahdollisesti sallia matkustamisen tiettyinä päivinä. Rajoitus ei koske Kanariansaaria ja Baleaareja.

Opiskelijat saavat matkustaa kotipaikkakunnilleen, mutta heitä pyydetään rajoittamaan sosiaalista kanssakäymistä 10 päivää ennen kotimatkaa. Kotona ollessaan tulisi heidän myös siellä rajoittaa sosiaalisia tapaamisia ja tavata muiden kanssa ulkona eikä sisällä.

Kokoontumiskielto

24.-25. ja 31. joulukuuta sekä 1. tammikuuta kokoontumisille on asetettu 10 hengen raja, elleivät he kaikki ole saman kotitalouden jäseniä. Viranomaiset suosittelevat kokoontumista vain saman kotitalouden kanssa. Muina päivinä raja on minkä kyseisen alueen viranomaiset määrittävät. Myös lapset lasketaan 10 hengen rajoitukseen.

Ulkonaliikkumiskielto

Jouluaattona ja uudenvuodenaattona ulkonaliikkumiskielto alkaa normaalia myöhemmin eli klo 1.30, mutta jokaisen alueen viranomaiset saavat päättää aikaistaako sitä. Tuohon aikaan saa liikkua ainoastaan kotiin mentäessä, ei juhliin tai muihin sosiaalisiin tapahtumiin. Muina päivinä ulkonaliikkumiskiellon alkamisaika on myös se, minkä alueelliset viranomaiset ovat asettaneet.

Hoitokotien asukkaat saavat käydä sosiaalisessa tapaamisessa, mutta heidän olisi suositeltua pysyä vain yhdessä kotitaloudessa tuona aikana.

Ravintoloiden ja kauppojen aukioloajat

Ravintolat, kahvilat ja kaupat noudattavat kunkin aluehallituksen määrittelemiä kapasiteetti- ja aukioloaikoja koskevia sääntöjä. Ostosten suhteen on suositeltavaa välttää ruuhka-aikoja. Terveysministeriö kertoo, että syöminen ja juominen kadulla ei ole sallittua muuta kuin niille tarkoitetuilla alueilla.

Tapahtumat

Suuria urheilutapahtumia ei järjestetä joulunpyhien aikana. Teattereissa, auditorioissa, sirkusteltoissa ja vastaavissa järjestettävissä perinteisissä kulttuuritapahtumissa noudatetaan alueviranomaisten asettamia kapasiteettirajoituksia.

Sisätiloissa pidettävien uskonnollisten tapahtumien tulee myös noudattaa alueviranomaisten määräämiä rajoituksia. Perinteisten tapahtumien, kuten keskiyön messu jouluaattona, tulee myös noudattaa ulkonaliikkumiskiellon aikataulua. Seurakuntia kehotetaan tarjoamaan vaihtoehtoisia messuja verkossa tai televisiossa.

23. joulukuuta – 6. tammikuuta välisenä aikana ei pidetä tapahtumia, jotka houkuttelevat suuria väkijoukkoja, ellei turvatoimia voida taata. Eli joulunajan perinteiset paraatit ym. ovat peruttu. Paraatien siirtämisen sijaan viranomaiset pyytävät tapahtumien järjestämistä yhdessä paikassa, jossa kapasiteettia voidaan hallita helpommin.

Lähde: Elpais

Jaa:

Tasavallan Presidentin tervehdys ulkosuomalaisille

Menovinkit 4.-10.12.2020

add one

Mitä mieltä olet uudesta Espanja.Com-sivustosta?

Anna meille palautetta, niin voimme kehittää sivustoa yhdessä parempaan suuntaan.