Kanarian saarilla kaikille koronamatkavakuutus

Julkaistu: 06.08.2020
AjankohtaistaPoikkeustilannetiedotus
add one

Kanarian saarilla tehdään kaikki, jotta turisteilla olisi turvallista tulla lomailemaan. Nyt paikallishallinto on ilmoittanut vakuuttavansa kaikki saarelle matkustavat mahdollisen koronatartunnan ja siitä johtuvien ylimääräisten kulujen vuoksi. Tosin saaren tilanne on edelleen hyvä ja tartuntoja vähänlaisesti.

Kanarian saarten paikallishallinto ilmoitti 6. elokuuta vakuuttavansa kaikki saarille seuraavana kahdentoista kuukauden aikana saapuvat koti- ja ulkomaiset matkustajat mahdollisen koronatartunnan varalta.

Mikäli matkustaja saa koronatartunnan, vakuutus kattaa saarilla syntyvät asumis- ja terveydenhoitokustannukset sekä mahdolliset ylimääräiset matkakulut. Siten vakuutus korvaa esimerkiksi karanteenista johtuvat ylimääräiset hotellimajoitusvuorokaudet. Ruokailukustannuksia vakuutus ei korvaa.

Vakuutus ei koske heitä, joitka ovat saapuneet saarille jo tartunnan saaneina ja siitä tietoisina. Matkailuviranomaisten tiedotteen mukaan tavoitteena on, että matkailija tekee PCR-koronatestin joko lähtömaassa tai Kanarialla heti saapumisensa jälkeen 48 tunnin sisällä.

Paikallishallinto on jo allekirjoittanut sopimuksen AXA-vakuutusyhtiön kanssa, joka huolehtii myös vakuutusta koskeviin kysymyksiin vastaavan puhelinpalvelun järjestämisestä. Vakuutuskäytäntö astuu voimaan jo kuluvan viikon aikana.

Kanarian saarilla on ollut koko pandemian ajan selvästi vähemmän tartuntatapauksia kuin Manner-Espanjassa. Tällä hetkellä tartuntojen määrä on 6,8 tapausta 100.000 asukasta kohden. Suomen terveysviranomaisten turvallisuusraja on 8,5/100.000, joten Kanarialle matkustaminen on suomalaisluokituksessakin turvallista nykyoloissa.

Teksti: Arto Ryynänen
Kuva: Flickr
Lähde: Europapress.es

Jaa:

Pakollisen matkustajalomakkeen täyttö sujuu näin

Osallistu heinäkuun kuukauden artikkeli -kilpailuun ja voita tuotepaketti!

add one