Vertaa asuntoja

Kanariansaarilla kuvataan uutta suomalaista suurtuotantoa

Kanariansaarilla kuvataan uutta suomalaista suurtuotantoa

  • 13/04/2019

Suomessa tehdään sarjoja kansainväliseen levitykseen ja suuremmilla budjeteilla kuin koskaan aiemmin. Huhtikuussa 2019 aloitetaan Gran Canarialla The Peacemakerin kuvaukset. Sarjan budjetti on yli seitsemän miljoonaa euroa. Suomalaiset ovat päässeet kansainvälistymisen kierteeseen.

Huhtikuussa aloitetaan Kanariansaarilla uuden draamasarja The Peacemakerin kuvaukset. Suurtuotanto käsittelee suomalaisten kokoamaa kansainvälistä rauhanneuvotteluryhmää, joka tekee töitä maailman pahimpien konfliktipesäkkeiden kulisseissa. Draamasarjan budjetti on 7,78 miljoonaa euroa.

The Peacemakerin on käsikirjoittanut Eriikka Etholén, ja sen tuottavat Johanna Enäsuo ja Marko Röhr. Ohjauksesta vastaa muun muassa Ikitiestä ja Saunasta tuttu Antti-Jussi Annila. Sarjan takana on sama tuotantoyhtiö kuin keväällä Aurinkorannikolla kuvatussa suomalais-espanjalaisessa rikossarjassa Paratiisi: MRP Matila Röhr Productions. Pääosaa uudessa tuotannossa näyttelee Irina Björklund.

”Rauhanneuvotteluista kertovan draamasarjan luominen on vaatinut satoja tunteja taustatutkimusta ja apua politiikan asiantuntijoilta. Viimeisen kolmen vuoden aikana olemme käsikirjoittaja Eriikka Etholen kanssa rakentaneet laajan poliitikoista, yksityisistä turvallisuusalan ammattilaisista sekä YK:n kenttätyöntekijöistä koostuvan verkoston, joka on auttanut taustatyön teossa. Sarjan päähenkilöt ja heidän tarinansa ovat kuvitteellisia, mutta niiden inspiraationa ovat olleet oikeat ihmiset ja tapahtumat”, sarjan tuottaja Johanna Enäsuo kertoi Kanavavahdin haastattelussa tammikuussa 2019.

MRP Matila Röhr Productions Oy on vuodesta 1990 saakka toiminut yhtiö, joka on tuottanut lukuisia kansainvälisestikin tunnettuja näytelmäelokuvia, dokumentteja ja tv-sarjoja.

Muitakin kuvauksia meneillään

The Peacemaker on eräs Ylen kunnianhimoisimmista hankkeista tällä hetkellä. Kyseessä on julkisten pohjoismaisten TV-kanavien yhteistyöprojekti, ja pääosissa tullaan näkemään useita tunnettuja pohjoismaalaisia näyttelijöitä.

The Peacemakerin tarina sijoittuu Espanjan lisäksi Turkkiin ja Syyriaan, ja suurin osa kuvauksista toteutetaan Espanjan saarilla ja mantereella. Rauhanneuvottelijoiden maailmaa, kansainvälista asekauppaa ja vallankäyttäjien suhteita käsittelevä sarja tulee sisältämään kymmenen jaksoa ja televisiossa se nähdään suunnitelmien mukaan syksyllä 2020.

Espanjassa projektista on uutisoinut muun muassa Las Palmasin sanomalehti La Provincia 11. huhtikuuta 2019. Julkaisun mukaan suomalaissarjan kuvausryhmä saapuu Gran Canarialle samaan aikaan kun Nent Group kuvaa siellä The Ambassadoria. Ruotsalaissarja käsittelee asekauppaa ja päärooli kuuluu pohjoismaalaiselle suurlähettiläälle Mexico Cityssä.

Kanariansaarten ilmasto ja maisemat ovat houkutelleet tuotantoyhtiöitä kautta aikojen. Saarilla on kuvattu muun muassa elokuvia Moby Dick (1956), Titaanien taistelu (2010), Exodus: Gods and Kings (2014), Jason Bourne (2016) ja Rambo V: Last Blood (2019).

Lähteet: La Provincia 11.4.2019 ja Kanavavahti, artikelikuva: PxHere

Lue myös artikkelimme suomalais-espanjalaisesta dekkarisarjasta Paratiisi.

Liity keskusteluun