Kävellen tupakoinnista sakot Espanjassa

Julkaistu: 23.07.2020
AjankohtaistaPoikkeustilannetiedotus

Tupakoinri julkisilla paikoilla puhuttaa nyt espanjalaisia. Toistaiseksi tupakointi on sallittua paikallaan ollen kaduilla, puistoissa, rannoilla sekä ravintoloiden, kahviloiden ja baarien terasseilla. Liikkuen tupakointi on kielletty.

Ilman hengityssuojaa voi siis seisoa jalkakäytävällä savuke suussa, mutta kävellen tupakoinnista voidaan antaa sadan euron sakko, vahvistaa Fuengirolan paikallispoliisi. Monet eivät ymmärrä, miksi tupakoitsijoilla on erityisoikeus olla suojatta julkisella paikalla. Myöskään esimerkiksi jäätelön syönti ei ole sallittua liikkeessä.

Torstaina Espanjan epidemiologian seura (SEE) vaati kannanotossaan, että tupakointi olisi kiellettävä kaikilla yleisillä paikoilla mukaan lukien ravintoloiden ja baarien terassit, uimarannat ja yleisötilaisuudet, koska kansalaiset voivat altistua virustartunnoille tupakansavun aerosolien mukana mahdollisesti kulkeutuvien koronavirusten takia.

Tutkimusten mukaan hengitysaerosolit voivat leijailla jopa toistakymmentä metriä ulkoilmassa. Mikäli haistaa tupakansavun, voi hengittää myös niiden sisältämiä aerosoleja – ja mahdollisesti myös koronaviruksia.

Teksti: Arto Ryynänen
Lähteet: El Mundo, Aalto-yliopisto
Kuva: pxfuel.com

 

Jaa:

Opi espanjaa: 100 kesäistä sanaa

Madridin henkireikiä – virkisty kesäkuumalla