Kela korvaa myös silmäleikkauksia Espanjassa

Julkaistu: 19.06.2023
AjankohtaistaTerveys- ja hyvinvointiYritysuutiset

Kaupallinen yhteistyö

Espanja.Com pääsi tutustumaan silmäklinikka Soleyesin tiloihin Fuengirolaan. Klinikka sijaitsee aivan Fuengirolan päärautatieaseman vieressä. Haastateltavaksi saimme alan huipun, silmäkirurgi Petri Oksmanin. Katso videohaastattelu artikkelin lopusta.

Soleyes tarjoaa silmälääketieteen palveluja sekä silmäleikkauksia hyvin laaja-alaisesti. Palveluina mm. silmälääkärin vastaanotto, silmien rakennekuvaus, harmaakaihileikkauksia, ikänäkö-sekä laserleikkauksia, sekä vaativia verkkokalvoleikkauksia.
”Silmien kaikki sairaudet pystytään tutkimaan ja hoitamaan tässä alan huippuyksikössä”, Petri Oksman sanoo.

Petri Oksman kuvassa vasemmalla.

Soleyes tähtää korkeaan laatuun

Terveydenhuollossa palvelut ovat erilaisia, ja jokainen palvelutapahtuma on asiakkaalle ainutlaatuinen. Siksi onkin tärkeä tietää missä mitäkin palvelua saa.

Petri Oksman kertoo, että klinikan vahvuutena on, että se on alun perin suunniteltu silmäklinikaksi. Kaikki laitteet on hankittu viimeisimmän teknologian mukaan ja klinikka perustettu vankalla, vuosien työkokemuksella. Sen toiminta on hiottu vastaamaan mahdollisimman hyvin asiakkaitten tarpeita. Myös kaikilla erikoislääkäreillä on vuosikymmenten kokemus alalta.

Yksikkö on tehty niin toimivaksi, että kaikki mahdolliset leikkauksen jälkeiset ongelmat pystytään hoitamaan väittömästi. ”Tämä on tosin hyvin harvinaista”, Petri toteaa.

Soleyes on ammattitaitoinen, huippulaadukas ja tehokas hoitoyksikkö.

Sol Eyesin ammattilaisten käyttämiä huippulaadukkaita laitteita.

Lomamatkalla leikkaukseen?

Yhden tai kahden viikon lomamatkalla ehtii halutessaan käydä silmäleikkauksessa ja toipua siitä täysin. Aika kannattaa kuitenkin varata etukäteen, jotta klinikalla voidaan ennalta varautua tulevaan leikkaukseen.

Klinikalla tehdään myös silmäluomileikkauksia ja kasvojen seudun kosmeettisia laserhoitoja. Mikä onkaan mukavampaa kuin yhdistää hyödyllinen leikkaus lomamatkaan ja palata kotiin uudistuneena? Parin viikon aikana luomien leikkausarvet ja turvotus ovat parantuneet täysin. Leikkauksen jälkeen on kirkastunut katse ja uudistuneet kasvot.

Rauhallinen Sol Eyesin odotushuone.

Kela korvaa hoidon Espanjassa

Laki rajat ylittävästä terveydenhuollosta muuttui 1.5.2023.

Jos asiakas olisi oikeutettu Suomessa kunnallisesti kaihileikkaukseen voi asiakas valita myös Suomen ulkopuolelta leikkauspaikan. Kotimaassa ei korvausta voi saada yksityiselle klinikalle, leikkauspaikan täytyy sijaita Suomen ulkopuolella. Tähän toimenpiteeseen Kela maksaa asiakkaalle saman korvauksen kuin se maksaisi Suomessa sairaalalle. Korvauksen summa vaihtelee hyvinvointialuettain, mutta karkeasti ottaen se on noin 700€.

Ohjeistuksen mukaan asiakas voi hakeutua sairaanhoitoon tai leikkaushoitoon toiseen EU-maahan ja saada Kelasta korvausta jälkikäteen. Korvauksen edellytyksenä on, että kriteerit leikkaukselle täyttyvät myös Suomessa kunnallisesti. Kaihileikkauksessa rajat ovat näkö karkeasti ottaen 0.3 tai heikompi jos toisen silmän näkö on 0.5 tai parempi. Muita syitä on myös kaihileikkaukselle: ajaminen hankalaa poliisien kriteerien mukaan, töiden tekeminen mahdotonta, lääkehoito- tai kotona asuminen vaarantuu kaihin vuoksi.

Kela tekee päätöksen, korvaako se silmäleikkauksen Espanjassa, silmälääkärin lähetteen, leikkauskertomuksen ja maksukuitin perusteella.

Petri Oksman kertoo, että lähetteen voi kirjoittaa joko espanjalainen tai suomalainen silmälääkäri. Kela ainoastaan velvoittaa, että asiakkaan on oltava Suomen kansalainen ja on kuuluttava Kelan piiriin. Hoidon laadun on myös vastattava Suomen hoidon vastaavaa tasoa.

Kelasta voi kysyä ennakkoon onko asiakas oikeutettu oman asuinkuntansa korvaukseen ulkomailla.

Suora linkki Kelan sivuille:

https://www.eu-terveydenhoito.fi/mita-itse-maksat/hoidon-kustannukset-ulkomailla/korvaukset-ulkomailla-annetusta-hoidosta/

Katso tästä koko haastattelu:

Yhteystiedot:

https://www.espanjanpalvelut.com/palvelu/sol-eyes/

Lähteet:

Kela.fi

Sol Eyes

Espanja.Comin haastateltavana silmäkirurgi Petri Oksman

Teksti ja haastattelu: Nina Ivakko
Kuvat ja video: Espanja.Com
myynti@espanja.com

Jaa:

Uutiskirje kesäkuu 02/2023

11 perinteistä junareittiä halki Espanjan