Kesän uusi suosikkitrendi pihaan – ’rantatyyliset’ uima-altaat

Julkaistu: 31.05.2021
AjankohtaistaAsuminenRemontointi ja rakentaminen
add one

”Jos et pääse rannalle, tuo ranta luoksesi” on espanjalaisten asunnonomistajien motto tänä kesänä. Nouseva trendi loma-asuntojen sekä talonomistajien keskuudessa ovat rantatyyliset uima-altaat oman talon pihassa.

Monilla Espanjassa asuvilla lähin ranta saattaa sijaita automatkan tai parhaimmillaan pitkän kävelyretken päässä, osa haluaisi asua rannikolla muttei koe sitä käytännölliseksi, tai rannoilta ei kesäkauden ulkopuolella löydy tarvittavia palveluita ja muita mukavuuksia.

Ihanteellinen ratkaisu niille, jotka haluavat joka tapauksessa uima-altaan ja rakastavat rannikkomaisemia, rantatyylisten ’hiekka-uima-altaiden’ kysyntä on alkanut kasvamaan, kun yhä useampi kiinteistöjen kunnostus- ja remontointiyritys on alkanut tarjota niitä vaihtoehtona tavallisille altaille.

Hiekka-altaat ovat erityisen houkuttelevia talonomistajille, jotka pelkäävät että ’tavallinen’ uima-allas vie liikaa puutarhatilaa ja jättää liian vähän tilaa vehreydelle. Rantatyylisessä altaassa voit mukauttaa sitä näyttämään kuin eksoottiselta saarelta palmujen kera, tai kuin maaseuturannalta, jossa on ruohoa ja vuoristopensaita.

Ranta-altaissa ei myöskään tarvitse kärsiä samoista haitoista kuin oikealla rannalla: niissä ei ole virtauksia, vuorovesiä tai punaisia lippuja, ja tuulisina päivinä hiekka ei pöllyä auringonpalvojien päälle, sillä uima-altaiden pohja ja ympäristö ovat valmistettu sekoituksesta hiekkaa ja eräänlaista hartsia pitämään niitä paikallaan. Eli mikäli haluat rannan tuntuman sekä ilmeen, mutta oman uima-altaan mukavuuden, hiekka-allas on mainio vaihtoehto.

Altaissa on yleensä viistot pohjat, joten niissä voi joko seisoa ’rannalla’ varpaita huljuttelemassa tai kahlata polskimaan syvempään päähän. Syvyys voidaan määrittää samalla tavalla kuin tavallisessakin uima-altaassa, ja altaissa ei ole rappusia, joten se voi olla mukavampi niin liikuntarajoitteisille, pienille lapsille kuin niille, jotka eivät niin välitä uimisesta mutta haluavat silti viilentyä kesähelteillä.

Altaiden koot voivat vaihdella pienemmästä kahluu-alueesta jopa olympiakokoiseen alueeseen, riippuen pihan koosta, ja hiekka-altaiden huoltotarpeet ovat pitkälti samat kuin tavallisissakin uima-altaissa. Hinnat vaihtelevat halutusta altaan koosta, mutta yleensä ne ovat hieman hintavampia kuin tavalliset uima-altaat.

Lähde: ThinkSpain, kuvat: Piscinas de Arena NaturSand

Jaa:

Koronatartuntojen määrä hienoisessa nousussa Andalusiassa

Sakot katsastuksen tai vakuutuksen uupumisesta

add one