Kiinteistöjen hinnoissa odotettavissa tippumista

Julkaistu: 14.06.2020
AjankohtaistaOstaminen ja vuokraaminenRemontointi ja rakentaminen
add one

Eurovalin tutkimuksen mukaan kiinteistöjen hinnat tulevat koronaviruspandemian vuoksi tippumaan  seuraavina vuosina. Hintojen alastulo tulee näkymään enemmän käytetyissä asunnoissa.

Kiinteistöjen hintojen arvioidaan tippuvan tänä vuonna noin 3 %, ensi vuonna 5.5 % ja vuonna 2022 noin 5 %. Colliersin toimitusjohtaja Mikel Echavarren arvioi Idealistan haastattelussa, että käytettyjen asuntojen hinnat saattavat kärsiä lyhytaikaisista laskuista, jotka voivat olla jopa 5–10 %. Funcas arvioi, että BKT:n laskun ohella kiinteistöjen hinnat voisivat laskea 10-20 %, ja Remaxin mukaan hinnat voisivat tippua tietyillä alueilla jopa 30 %.

Euroval arvioi, että vuoteen 2023 saakka asuntojen hinnat Espanjassa tulevat perustumaan ennustavaan malliin neljästä keskeisestä muuttujasta kiinteistön arvon muodostumisessa: keskimääräinen pankkikorko, olemassa oleva asuntokanta, työllisyysaste ja asuntojen hintojen kehitys. Myös keskimääräisellä asuntolainan korolla on merkittävä paino hintaennusteessa.

Kiinteistöanalyysi-instituutin (INSTAI) analyytikko Alejandro Belchí kertoo, että voidaan olettaa, että negatiiviset vaikutukset hintoihin ovat voimakkaampia käytetyissä asunnoissa kuin uusissa asunnoissa, ja että ne ovat voimakkaampia pienissä kaupungeissa kuin suurissa kaupungeissa.

Käytettyjen asuntojen osuus on noin 80 % Espanjan kiinteistöjen kokonaismyynnistä. Belchí arvioi kuitenkin, että uusia kiinteistöjä tullaan rakentamaan edelleen, mutta rakentamisessa voi tapahtua hidastumista.

Lähde: Idealista

Jaa:

Leipomoauto palvelee pikkukyliä Espanjassa

Espanjan rauhaisat rannat-Top 10

add one