Vertaa asuntoja

Koti Espanjassa tilaisuus valloitti Suomen

Koti Espanjassa tilaisuus valloitti Suomen

  • 08/10/2018

Ensimmäinen Koti Espanjassa suomenkiertue vei tuoretta infoa Espanjassa asumisesta ja elämisestä kuudelle paikkakunnalle Suomessa. Selvästi aurinkoinen elämä kiinnostaa, sillä väkeä riitti kaikkiin tapahtumiin.

Me molemmat ollaan nyt tultu siihen tulokseen, että Espanja kutsuu, kertovat ystävykset Kaisa Ristolainen ja Elina Tarttila (oik) Helsingin tapahtumassa. Elina odottaa, että nuorimmainen lentää pesästä ja sitten kutsuu Espanja.

Aikaa H-hetkeen on vielä muutama vuosi, mutta harkinnassa on jo kielen opiskeluiden aloittaminen. En tunne vielä hyvin kaikkia Espanjan alueita, mutta koska olen muuttamassa sinne yksin, niin kansainvälisempi alue olisi varmaan minulle sopivampi, pohtii Elina. -Sieltä on helpompi löytää ystäviä ja tekemistä. Kiinnostava alue Aurinkorannikon lisäksi on Katalonia.

Suomea ristiin rastiin

Espanjan asiantuntijat kiersivät viikon aikana Jyväskylän, Oulun, Kuopion, Tampereen, Turun ja viimeisenä vuorossa oli Helsinki 7.10. Erityisesti asiantuntijoiden pitämät luennot Espanjan kiinteistömarkkinoista ja asunnon ostamisesta olivat suosittuja.

Costa del Solin eli Aurinkorannikon konkari Espanja.Comin toimitusjohtaja Ismo Ivakko kertoikin, että nykyään asuntokauppa on hyvin turvallista ja luotettavaa. Taakse ovat jääneet ne ajat, kun osa kauppasummasta maksettiin käteisellä tiskin alta tai uudisrakennusten valmistuminen venyi ja venyi. Muutenkin on elämä Espanjassa modernisoitunut ja säädökset ja lait monin paikoin päivitetty. Onneksi meitä suomalaisia Espanjassa viehättävä rento ilmapiiri on tallella ja aurinko paikallaan, sanoo Ismo.

Suositut rannikot edustettuina

Kävijöitä kiinnostivat yhtäläisesti sekä Costa Blanca että Costa del Sol, joista oli molemmista paikalla edustettuina kiinteistövälittäjiä. Eteläinen rannikko kiinnostaa nyt laajasti, aina lännestä Esteponasta itään Almuñecariin asti, kertoo West Wind Rentals&Properties yrityksestä Nina Ivakko.

Kannatti lähteä kiertämään Suomea, iloitsee Costa Blancalta Seppo Valkonen 360Hometour.net kiinteistönvälityksestä.

– Oulusta ja Kuopiosta löytyivät kiinnostuneimmat kävijät. He olivat iloisia erityisesti siitä, että me lähdimme sinne asti tapaamaan heitä.

Ulkomaan kiinteistö lainan vakuutena

Mukana tietoa jakamassa oli myös Handelsbanken, joka ainoana suomalaisena pankkina hyväksyy ulkomailla sijaitsevan kiinteistön lainan vakuutena.


Asuntoluotoistavastaava johtaja Hannu Huostila (kuvassa oik) kertoo, että eniten on tiedusteltu rahoitusasteen suuruutta ja miten se rahoitusprosessi käytännössä etenee. Handelsbanken myöntää lainan asiakkailleen kaikkia valmiita kiinteistöjä vastaan. Kiinnostus asiaan kasvanut ja tänäkin vuonna on jo toteutettu kymmenkunta lainaa, kertoo Hannu.


Vuokra-asunnoilla kysyntää

Eniten tiedustellaan kahden makuuhuoneen kerrostalohuoneistoja palveluiden läheltä, kertoi Nina Ivakko myös vuokra-asuntoja välittävästä West Wind Rentals&Properties yrityksestä. Tämä vinkkinä sinulle, joka mietit sijoitusasunnon hankintaa tai mietit oman asunnon väliaikaista vuokrausta. Jos olet jo varma tulostasi, niin vuokra-asuntoa kannattaa etsiä ajoissa, suosittelee Nina. Suosituimmat kohteet varataan jo vuoden etukäteen.

Ensin vuokralle

Jos tapahtumankävijällä Elinalla oli Espanja vielä kartoittamatta, niin Kaisalla on jo kokemusta elämästä Costa Blancasta ja veri vetää takaisin sinne. Hänellä on siellä jo ystäväpiiri valmiina ja kielen alkeet hallussa. Viime kesänä vietetyt kahdeksan viikkoa vielä vahvistivat ajatusta. Kaisa on opiskellut parturi-kampaajaksi ja sen alan työt houkuttelevat myös Costa Blancalla. Elina puolestaan miettii, että voisi tehdä etätöitä Suomeen tai järjestää vaikka kursseja Espanjassa asuville ulkomaalaisille. Kannattaa ensin vuokrata ja tutustua alueisiin, suosittelee Kaisa ystävälleen. Näin voi tutustua eri alueisiin ja löytää itselleen sopivan sitoutumatta heti omistusasuntoon.

Yhdessä he tuumaavat, että paljon on mietittävää! Tähän tarpeeseen vastaa Koti Espanjassa -kiertue, joka järjestetään seuraavan kerran taas ensi syksynä.

Siihen asti tuoretta tietoa saa tapahtuman järjestäneen verkkomedia Espanja.Comin sivuilta. Tervetuloa lukijaksemme, toivottaa Laura Pöntinen Benalmádenan toimistolta. Tästä voit tilata kaksi kertaa kuukaudessa ilmestyvän Uutiskirjeemme. Tai te jotka olette lokakuussa Aurinkorannikolla, niin 19.10. järjestämme jo neljännet Espanjan Asuntomessut Fuengirolassa. Tervetuloa tapaamaan meitä sinne!

Liity keskusteluun