Kuinka kauan Espanjan 20 sentin polttoaineen litra-alennus jatkuu?

Julkaistu: 14.11.2022
AjankohtaistaEläminen ja lomailuUusimmat

Espanjan hallitus aloitti tämän vuoden maaliskuussa polttoaineen litrahinta-alennuksen. Toimi oli osa pakettia, jossa tuettiin kotitalouksia kallistuvien energiakustannusten kanssa. Alennuksen piti kestää kolme kuukautta, mutta sitä on jatkettu jo kahdesti.

Viime maaliskuussa polttoaineen hinta nousi radikaalisti lyhyessä ajassa, ja samanaikaisesti myös sähkön ja kaasun hinta kallistui kuukausittain. Espanjan hallitus reagoi tilanteeseen erilaisin toimin, joiden tarkoituksena oli helpottaa kotitalouksien taloudellisia olosuhteita. Yksi näistä oli 20 sentin litra-alennus polttoaineeseen, josta valtio maksaa 15 senttiä ja polttoaineen toimittajat loppuosan.

Alennuksen oli alun perin tarkoitus olla voimassa kolme kuukautta, ja sen piti päättyä 30. kesäkuuta. Ensiksi sitä kuitenkin jatkettiin 30. syyskuuta asti, ja seuraavaksi vielä vuoden loppuun asti. Alennus säilytettiin, koska haluttiin suojella perheitä, yrityksiä ja teollisuutta nousevilta hinnoilta.

Suuret yritykset, kuten Repsol ja Cepsa lupasivat säilyttää lisäalennukset, joita ne olivat soveltaneet edelliset kolme kuukautta.

Kuva Wikimedia.

Huoltoasemilla ja tankkauspisteillä voi käyttää alennusta kahdella tavalla: joko sisällyttämällä ostosummaan lisää polttoainetta tai vähentää alennus ostosummasta kassalla.

Nyt, kun polttoaineen hinnat ovat halvemmat, on mahdollista, että hallitus päättää litra-alennuksen joulukuun 31. päivä suunnitelmien mukaisesti. On myös mahdollista, että alennusta jatketaan, koska inflaatio iskee edelleen rajusti kuluttajiin, ja energian hinta nousee edelleen. Asia kuitenkin selviää varmasti pian, sillä joulukuun loppu lähestyy kovaa vauhtia.

Lue lisää aiheesta
Espanjassa uusia alennuksia bensan ja dieselin hintoihin
Kaasupulloille asetettiin hintakatto Espanjassa

Lähde
surinenglish.com
Jutun pääkuva: Pexels


Jaa:

Biologit varoittavat: Välimeressä saattaa olla tulevaisuudessa meduusoja ympäri vuoden

Nuori BMX-lupaus lentoon lähdössä