AjankohtaistaAjanviete

Kuinka valitset itsellesi sopivan padelmailan?

Julkaistu: 07.04.2021

Oletko padeliin hurahtanut harrastaja tai jo kokeneempi pelaaja? Lue, mitä kannattaa ottaa huomioon padelmailaa valittaessa.

Maila (esp. ”pala de padel”) on käden jatke padelissakin. Juuri itselle oikeanlainen maila edistää kehittymistä pelin parissa, ja hyvin valitsemalla saa lyönteihin enemmän voimaa, vauhtia ja tarkkuutta. Valintaa tehdessään kannattaa ottaa huomioon myös oma pelityyli.

Omaa mailaa ostettaessa tärkeitä seikkoja

1. Muoto: mailoja on myynnissä yleensä kolmea eri muotoa: pyöreä (”redonda”), timantti (”diamante”) tai pisara (”lagrima”). Aloittelijoille suositellaan pyöreää muotoa, jonka lähemmäksi kahvaa jäävä painopiste tekee mailan käsittelystä helpompaa. Useat edistyneet pelaajat vaihtavat mailan ylhäältä leveämpään ”timanttiin”. Siinä painopiste on kärjessä, mikä vaatii käyttäjältä enemmän tekniikkaa. Pisara on kahden edellä mainitun vaihtoehdon välimuoto.

2. Materiaali: ammattilaiset kallistuvat usein hiilikuitumailoihin (”fibra de carbono”), joiden kestävä ja kevyt materiaali sietää hyvin kosteutta ja korkeita lämpötiloja. Edullisemmat lasikuitumailat (”fibra de vidrio”) ovat joustavia ja antavat lyönteihin enemmän voimaa. Erilaiset vaahtomateriaaleista (”foam”/”goma EVA”) valmistetut mailat ovat usein aloittelijoille sopiva valinta; niiden tarjoama herkkyys mahdollistaa paremmin osumien hallinnan. Jälkimmäisten elinikä on hiili- ja lasikuitumailoja lyhyempi. Näiden lisäksi markkinoilla on useita pinnoitevaihtoehtoja, joilla on merkitystä esimerkiksi kierteen saamiseen lyönteihin.

3. Paksuus: mailat ovat paksuudeltaan yleisimmin 38 tai 36 millimetriä. Aloittelijat kokevat, että paksummalla mailalla on helpompi lyödä ja pelata, mutta 38-milliset mailat ovat myös monen ammattilaisen mieleen. Huomiota kannattaa kiinnittää myös omaan käteen sopivaan varren paksuuteen, sillä mailan on ennen kaikkea tunnuttava mukavalta käteen.

4. Koko: isommalla mailalla osuu luonnollisesti paremmin, mutta lyöntien kontrollointi hankaloituu.

5. Paino: aikuisten mailojen paino vaihtelee yleensä 350–395 gramman välillä. Kevyempiä mailoja on helpompi käsitellä ja hallita kuin lyönneille voimaa antavia, raskaampia mailoja.

6. Hinta: hinta-laatusuhteeltaan hyviä mailoja löytyy markkinoilta 50 eurosta ylöspäin. Kallimpien merkkimailojen hinnat nousevat useisiin satoihin euroihin. Kuluttajien suosimia merkkejä ovat muun muassa Dunlop, Head, Wilson, Asics, Varlion, Siux, Babolat, Cazze, Rossignol ja Bullpadel.

7. Oma pelityyli: valintaa kannattaa miettiä myös oman pelityylin kannalta. Pehmeä pinta antaa iskuihin enemmän voimaa, kun taas kovempi pinta lisää lyöntien kontrollia.

Oikeanlaisen mailan valintaan kannattaa panostaa. Ensimailaksi kannattaa useimmiten valita kevyt ja pyöreä vaihtoehto. Väärä mailavalinta voi rasittaa käsivartta ja olkapäätä, johtaa toistuviin kipuihin ja aiheuttaa pitkällä aikavälillä jopa urheiluvammoja.

Lähteet: Elconfidencial.com ja Periodistadigital.com, artikkelikuva: Pixabay

Jaa:

Katulätkää ja futista Fuengirolassa

Espanjan upeimmat luonnon aarteet