Vertaa asuntoja

Kuluttajat hullaantuvat Mercadonan ‘low cost’ -kosmetiikasta

Kuluttajat hullaantuvat Mercadonan ‘low cost’ -kosmetiikasta

  • 31/05/2018

85,00 euron anti-age-kasvovoidetta 5,00 euron hintaan, eri purkissa vain. Miltä kuulostaa? Mercadonan kosmetiikkaosaston tuotteet ovat kasvattaneet suosiotaan ja vilahtelevat sosiaalisen median vaikuttajien julkaisuissa: kauneusalan blogeissa, instagram-kuvissa ja ”tubettajien” -videoilla. Hintalaatu-suhteeltaan kiitellyt kosmetiikkatuotteet ovat nostaneet supermarketin sektorinmyyntitilastojen kärkisijoille Espanjassa.

Vuosittain useat bloggaajat julkaisevat listan ”välttämättömistä tuotteista”, joita itse aina käyttävät. Yleensä joukosta löytyy ‘low cost’ -tuotteita ja niiden joukossa on yhä useammin Mercadonan kosmetiikkaosastolla myytävää, erittäin edullista tavaraa.

Ja mitä espanjalaisbloggarit suosittelevat, sitä kuluttajat ostavat. Usein kaupan hyllyt huutavat tyhjyyttä niiden tuotteiden kohdalla, joita muutamaa päivää aiemmin on hehkutettu sosiaalisessa mediassa. Laatua voi jokainen tutkia itse testaamalla, mutta hinnan kanssa on merkkituotteiden vaikea kilpailla.

Mercadona
Ampullien sisältämä neste kiristää ihoa ja vähentää ryppyjä muutamassa minuutissa.

Hittituotteiden hitti

Eräs suosituimmista tuotteista on syyskuussa 2016 myyntiin tullut Sisbelan kasvovoide.

”Myymme kasvovoidetta yhden purkin päivässä kauppaa kohden”, Mercadonasta kerrottiin aiheesta kirjoittaneelle La Vanguardia -lehdelle vuonna 2017. Ei kuulosta paljolta, mutta kun otetaan huomioon, että ketjulla on kauppoja yli 1.600 ja ne ovat avoinna kuutena päivänä viikossa, huomaa määrän ylittävän 40.000 purnukkaa kuukaudessa.

Mercadona myi kesällä 2017 Sisbela-kasvovoidetta yli 40.000 purkkia kuukaudessa.

Kuluttajat ihastuivat tuotteeseen entistä enemmän kuultuaan voiteen olevan lähes tismalleen samaa rasvaa kuin noin 85,00 euroa kustantava Revitalizing de Alain. Mercadonassa samankokoisen purkin (50 ml) hinta on 5,00 euroa. Molemmat valmistaa granadalainen Star Healthcare, jonka toimitusjohtajan La Vanguardia kertoi tunnustaneen asian haastattelussa: ”Kyseessä on täysin sama kosmetiikkatuote. Vaikutukset ja teho ovat samat, vain tuoksu on eri.”

Suositut hajuvesien jäljitelmät

Mercadonan suurin oma kosmetiikkatuotteiden merkki on Deliplus tuoteperheestä löytyy esimerkiksi kuorinta- ja kasvovoiteita, hiustenhoitotuotteita sekä hajuvesiä – usein vastaavia merkkituotteita huomattavasti kilpailukykyisempään hintaan. Tuotteita valmistavat muiden muassa edellä mainittu Star Healthcare, Laboratorios Maverick, joka aloitti yhteistyön Mercadonan kanssa vuonna 1995, sekä RNB Cosmetics, joka saa päivittäin listan Mercadonan myynneistä ja tuotantoa ohjataan sen mukaan.

Useasta Mercadonan-ketjun myymästä hajuvedestä erottuu tuttu tuoksu, eikä yhdenkään pullon hinta ylitä kymmentä euroa. Pian uuden tuotteen lanseerauksen jälkeen tuoksut ovat viime aikoina nousseet nopeasti keskustelujen aiheeksi sosiaalisessa mediassa. Keväällä 2018 myyntiin tullut Bouquet Freedom Flor de Mayo on eräs hyvä esimerkki. 18 millilitran pullolla on hintaa 1,50 euroa ja tuoksu muistuttaa Lancômen Trésoria.

Supermarketin myydyin tuoksu on Rosa Nude, joka on Chloén kaltainen ja hinnaltaan 8,00 euroa. Toista sijaa pitää Election, joka muistuttaa Chanelin Coco Mademoisellea ja kustantaa 9,00 euroa.

Mercadona
Mercadonan hajuvedet muistuttavat usein merkkituotteita, vaikka nimi ei sitä paljastaisikaan.

Vinkkejä suosituista tuotteista

Seuraavassa lukijoille ensin tusina Mercadonan kosmetiikkaosaston hittituotetta ja niiden perässä luettelo myynnissä olevista hajuvesistä ja kuluttajien niihin mieltämistä merkkituoksuista.

Anti-age-kasvovoide Sisbela (crema antiedad)
Tämä ikääntymisen merkkien hidastamiseen tarkoitettu voide sisältää samat ainesosat kuin yli kymmenen kertaa kalliimpi Alain Cosmeticsin Revitalizing Skin Care Cream. Tiedon tultua julkisuuteen kasvovoidetta on myyty ympäri Espanjan valtavasti. Myynnissä on myös saman merkin voide kaulalle ja decoltee-alueelle ja toinen silmänympäryksille.

Silmäpusseja häivyttävä Beauté Mediterránea (reductor de ojeras)
Mercadonan versio silmäpusseja häivyttävistä tuotteista, jotka maksavat yleensä useita kymmeniä euroja. Iho kiristyy ja vaikutus näkyy muutamassa minuutissa. Tuotetta ei suositella jokapäiväiseen käyttöön. Kustakin paketin sisältämästä ampullista riittää kertakäyttöön molemmille silmille.

Hopeashampoo (champú para cabellos blancos y plateados)
Vaaleille ja harmaille hiuksille tarkoitettu shampoo, joka ei muuta hiusten väriä mihinkään sävyyn päin. Pesuaine on myös vaaleita raitoja hiuksiinsa ottaneiden suosiossa.

Kosteuttava oliivivoide vartalolle (crema hidratante de oliva)
Mercadonan useita vuosia suuressa suosiossa ollut tuote, kosteuttava vartalovoide, johon lukemattomat kuluttajat ovat ihastuneet. Tuotetta käytetään myös käsivoiteena.

Värivoide Fijo & Cubriente (maquillaje base)
Ihon epätasaisuuksia peittävä voide, joka sisältää myös aurinkosuojan (SPF 25). Tuotetta kokeilleet ovat verranneet sitä Estee Lauderin monta kertaa hintavampaan Double Weariin. Tarjolla on eri värisävyjä.

Selluliittivoide (crema anticelulítica reductora)
Mercadonan kosmetiikkaosaston ehdottomiin best-sellereihin lukeutuva tuote niille, jotka uskovat selluliittivoiteisiin.

Ripsiväri Volumen (máscara de pestañas)
Suositun ripsivärin kehutaan meikkaavan ripset tuuheiksi säilyttäen niiden keveyden ja taipuvuuden. Useampikaan kerros ei fanien mukaan paakkuunnuta ripsiä. Maxi Volumen on Mercadonan myydyin ripsiväri, mutta kehuja on saanut myös toinen versio: Longitud Xtrem, jonka sanotaan sopivan hyvin herkille silmille.

Hankaumia estävä puikko (stick antirrozaduras)
Kesäisin paljon myyty puikko auttaa varpaiden ja jalkojen hankautumiin. Tuote muodostaa näkymättömän kalvon iholle ja estää hankautumien muodostumista.

Huulipuna Labial Color Fix (barra de labios)
Kyseiset huulipunat ovat olleet esillä sadoissa bloggauksissa ja videoissa. Niiden kerrotaan olevan kestäviä, hyvin värinsä pitäviä ja keveitä mattahuulipunia. Lisäksi kehuja saa tuotteen tuoksu. Kesällä hyllyltä katoaa nopeimmin vaaleanpunainen color 04 ja talvisin tummanpunainen color 06.

Hoitava hiusnaamio Stylius (marcarilla reparación)
Stylius-hiusnaamion kehutaan olevan hyväksi kuiville ja rasittuneille hiuksille, ravitsevan niitä ja lisäävän kiiltoa. Purkki tunnetaan lempinimellä “la de la tapa amarilla” – ”se keltakantinen”. Samoilta hyllyiltä löytyy hieman kalliimpi kilpailija, Argán Oil Deliplus, joka sisältää arganöljyä, keratiinia ja jojobaa.

Itämaan balsami (bálsamo oriental)
Tiikeribalsamia muistuttavaa tuotetta myydään koko ajan enemmän ja sitä käytetään muun muassa lihassärkyihin.

Voidemainen puuteri Balm me (polvos compactos)
Balm me on koostumukseltaan balsami ja tuntuu sormella kosketettaessa voidemaiselta. Iholle sivellessä siitä jää kuitenkin puuterimainen tuntu. Testaajien mukaan erittäin miellyttävä ja helppo käyttää, kosteuttaa ihoa ja jättää sen samettiseksi.

NAISTEN HAJUVEDET

Rose Nude – Chloé
Flor de Mayo – Trésor (Lancôme)
Zinnia – Eau de Rochas
9.60 rosa – Davidoff for Women Cool Water
Como Tú Sueños – Pleasures (Estée Lauder)
Como Tú Fantasía – Nina (Nina Ricci)
Oud Noir – Oud Rosé (Armani)
Enciende for Her – CH (Carolina Herrera)
Las Monogotas de Manzana – Be Delicious (DKNY)
Hortensia H (Cyprum) – Jardín secreto – Black Orchid (Tom Ford)
Amour d’Anouk – Pure Poison (Dior)
Luz de Flor Rosa – Lovely (Sarah Jessica Parker)
Único Musk – White Musk (Body Shop)
ADIDAS Fruit – Rhythm Ralph (Ralph Laurent)
Very Women – Classique (Jean Paul Gaultier)
Luz de Flor – Azul L’eau de Issey (Issey Miyaki)
Psicodelic Pachá – Hidden Fantasy (Britney Spears)
Complicity Woman – Aire (Loewe)
Límite for Her – In 2 You (Calvin Klein)
Vuela – Light Blue (Dolce & Gabanna)
Afán – Egoiste Platinum (Chanel)

MIESTEN HAJUVEDET

Como tu fuerza – Le Male (Jean Paul Gaultier)
Como tu aventura – Farenheit (Dior)
Gesto – Boss (Hugo Boss)
Enciende for HIM – XS (Paco Rabanne)
Como tu Viento – Aqua di Gio (Armani)
9.60 – One (Calvin Klein)
Como tú Triunfo – Massimo Dutti
Afán – Egoiste Platinum (Chanel)

Lähteet:

www.lavanguardia.com

www.abc.es

Liity keskusteluun