Kuntoile kotona – ja opi espanjaa!

Julkaistu: 11.05.2020
AjankohtaistaTerveys- ja hyvinvointiVideot>Ajankohtaista -videot
add one

Zumbaa aloittelijoille, täydellinen pakaratreeni, tai-ji kotona, rutiinitreeni rasvanpolttoon, ensimmäinen joogatuntisi… Listasimme kymmenen suosittua Youtube-kanavaa, jotka tarjoavat liikunnanohjausta espanjan kielellä. Kaksi kärpästä yhdellä iskulla: kunto korkealle ja kielitaitoa kartuttamaan!

Omasta kunnon ylläpitäminen tai kohottaminen kotioloissa ei ole koskaan ollut niin helppoa kuin nyt. Youtube on pullollaan kuntoilukanavia ja videoita, joiden mukana voi harrastaa liikuntaa laidasta aikaan. Useat tubettajat pitävät myös livetunteja viikoittain.

Jos aikaa on vain 15 minuuttia, voi valita vartin videon, ja jos mieli tekeekin vain venytellä, klikataan jotain lukemattomista venyttelyvideoista. Kunto-ohjaajina toimivat tubettajat antavat vinkkejään niin venyttelyyn aamulla kuin illallakin, ennen urheilua tai liikunnan jälkeen, alaselkäkipuun, hartiavaivoihin tai mihin ikinä kaivataankaan.

Listassa mukana myös Espanja.Comin oma, ihan suomenkielinen video miten käyttää  Espanjassa suosittuja ja yleisiä puistoliikuntalaitteita.

Top 10 -kanavat

Keräsimme kymmenen suosittua liikuntakanavaa, joiden tarjonnasta löytyy ohjausta monenlaiseen liikuntaan espanjan kielellä, kuntosalityyppisistä tunneista livejoogaan ja lihasharjoitteluun. Kokeile ja löydä itsellesi parhaiten sopiva vaihtoehto tai tee tästä vaihtuva viikko-ohjelma!

Väliotsikoista näet Youtube-kanavien nimet. Esittelemme jokaisen kanavan lyhyesti ja kerromme sen tilaaja- ja videomäärät (8. toukokuuta 2020). Jokaiselta kanavalta on poimittu mukaan eniten katselukertoja kerännyt video.

Gymvirtual

Patry Jordan on Espanjan suosituin liikunta-vloggaaja. Hänen Gymvirtual-kanavallaan on seuraajia jo lähes yhdeksän miljoonaa. Videoilla keskitytään koko vartaloa vahvistaviin harjoituksiin ilman välineitä – samantyyppisiä sessioita, mihin kuntosalien tunneilla on totuttu. Jordan keksikin idean Youtube-kanavasta, kun hänen oma kuntosalinsa alkoi pitkään kestäneen laman aikaan menettää asiakkaita. Patry Jordan pitää myös livetunteja. Estetiikan ja kampaajan opinnot suorittaneella Jordanilla on myös muita menestyviä Youtube-kanavia. Forbes España on listannut 35-vuotiaan espanjalaisen maan 60 vaikutusvaltaisimman henkilön joukkoon.

8,93 miljoonaa tilaajaa, 1004 videota

Suosituin video: 25 minuutin rutiiniharjoittelu rasvanpolttoon

Entrena con Sergio Peinado

Sergio Peinado on eräs tunnetuimmista sporttitubettajista ja fitnessin vaikuttajista eli ”influencereista” Espanjassa. Madridin yliopiston ”Actividades Físicas y Deportes” -tiedekunnasta valmistunut nuori mies antaa Youtube-kanavallaan ohjeita ja vihjeitä painon pudottamiseen, lihasmassan kasvattamiseen, liikuntaharjoitteluun sekä terveelliseen ruokavalioon, jonka tiimoilta häntä avustaa oma tyttöystävä, ravitsemusterapeutti Lara Ibarra.

2,74 miljoonaa tilaajaa, 377 videota

Suosituin video: 7 minuutin vatsalihastreeni

Powerexplosive

Nopeasti espanjaa puhuva David Marchante keskittyy kanavallaan voimaharjoitteluun. Lapsuudestaan saakka itsepuolustuslajeja harrastanut ja vuonna 1992 syntynyt huescalainen perusti PowerExplosive-kanavansa heti yliopistosta valmistuttuaan vuonna 2014. Nuori mies tarjoaa harjoitusvideoiden lisäksi omia, tutkimuksiin pohjautuvia vinkkejään ravintoon, kestävyyden ja lihasmassa kasvattamiseen sekä urheiluvammojen välttämiseen.

1,46 miljoonaa tilaajaa, 601 videota

Suosituin video: Täydellisen pakaratreenin 10 salaisuutta

Xuan Lan Yoga

Xuan Lang tuli tutuksi joogaopettajana suurelle osalle Espanjaa hänen pidettyään tunteja televisiossa Operación Triunfon kandidaateille. Youtube-kanavalla on tarjolla joogaa monentasoisille harrastajille, sekä meditaatio- ja rentoutusharjoituksia. Tällä hetkellä Xuan Lan pitää ilmaisia joogatunteja livenä joka päivä sunnuntaita lukuun ottamatta. Viikko-ohjelman näkee muun muassa hänen verkkosivuiltaan.

966 tuhatta tilaajaa, 230 videota

Suosituin video: Ensimmäinen joogatuntisi (aloittelijoille)

Susana Yábar

Susana Yábar on julkaissut jumppavideoitaan Youtubessa vuodesta 2013 lähtien. Yksinkertaiset harjoitukset sopivat hyvin olohuonejumppaan. Espanjankielisten tuntien lisäksi Yábar on alkanut julkaista samaa materiaalia myös englannin kielellä. Susana Yábar kertoo haaveilleensa aina televisiossa esiintymisestä. Hän on suorittanut toimittajan opinnot ja tehnyt työtä TVE:n, Telecincon ja Antena 3:n kanssa.

2,76 miljoonaa tilaajaa, 473 videota

Suosituin video: Yksi parhaista harjoituksista vyötärön ja vatsan hoikentamiseen

Deporlovers

Deporlovers tarjoaa treenivideoita jokapäiväiseen harjoitteluun. Kanava keskittyy erityisesti ulkona liikkumiseen, kotona ilman laitteita treenaamiseen sekä pariharjoitteluun. Kanavalle houkutellaan tilaajia arpomalla heidän kesken usein monenlaista urheilumateriaalia. Ohjaajia on videoilla useita.

1,58 miljoonaa tilaajaa, 209 videota

Suosituin video: 10 minuutin harjoitus vyötärön kaventamiseksi

Ritmozum Fitness

Mikäli tykkäät liikkua tanssien, zumba on sinun juttusi ja kannattaa tutustua Ritmozum Fitnessin tunteihin. Videoita ei ole vielä kovinkaan montaa, mutta ne ovat sitäkin suositumpia. Gabriel Tristán on suunnitellut hyväntuulisia tanssiharjoituksia kaikenikäisille ja -tasoisille liikkujille, ja ne sopivat niin miehille kuin naisillekin. Suosituin video on katsottu huikeat 43 miljoonaa kertaa.

405 tuhatta tilaajaa, 13 videota

Suosituin video: Zumba aloittelijoille

 

P4P Español

Passion4Profession– eli P4P-kanava on levinnyt ympäri maailman ja videoita julkaistaan yli 20 kielellä. Espanjankielinen kanava on nimeltään yksinkertaisesti P4P Español. Muista kanavista eroten videot ovat animaatioita ja niissä keskitytään liikkeiden tarkan selittämisen lisäksi kehittämään positiivista mieltä ja onnistumisen iloa, joita urheilun kautta voi saavuttaa. Harjoitusvideoiden kirjo on laaja ja niiden joukosta löytyy omansa jokaiselle lihasryhmälle.

1,16 miljoonaa tilaajaa, 218 videota

Suosituin video: Vatsalihakset 8 minuutissa, täydellisen pyykkilaudan treeni

MalovaElena

Chilessä asuva Elena Malova puhuu espanjaa venäläisellä aksentilla ja hänen suositun Youtube-kanavansa videoilla joogataan, jumpataan, venytellään, meditoidaan ja rentoudutaan. Uusi video ilmestyy eetteriin joka maanantai. Malova aloitti hyvinvointitubettajana juo vuonna 2011 ja videoita on kertynyt jo 1239 kappaletta. Nainen julkaisee myös kaksi kertaa viikossa terveellisen ruoan reseptejä: smoothieta, aamupaloja, lounas- ja illallisruokia sekä jälkiruokia – suurin osa vegaaneja (CocinaMalova).

2,23 miljoonaa tilaajaa, 1239 videota

Suosituin video: Koko vartalon perusjooga aloittelijoille

Luis Duarte Tai Chi & Qi Gong

Tällä kanavalla esitellään yksinkertaisia taijiharjoituksia, jotka edistävät terveyttä. Liikuntamuoto pyrkii kehon kokonaisvaltaiseen käyttämiseen sekä rentouttamaan kehoa ja mieltä liikkeen avulla. Hitaat ja pehmeät harjoitukset sopivat kaikenikäisille ja -kuntoisille.

67 tuhatta tilaajaa, 117 videota

Suosituin video: Taiji kotona

Jos kuitenkin haluat ihan suomenkielellä opastusta, että miten käyttää Espanjassa olevia puistokuntolaitteita, niin katso tästä Espanja.Comin opastusvideo.

Artikkelikuva: Youtube/Patry Jordan

Jaa:

Uutiskirje Touko 01/20

Rajoitusten lieventäminen 11.5 Espanjassa vain puolelle

add one