Vertaa asuntoja

Lentokentän vesipullo saa maksaa vain 1 euron

Lentokentän vesipullo saa maksaa vain 1 euron

  • 22/03/2019

Espanjan lentokenttiä hallinnoiva Aena määrää kaikki maan lentokentät myymään vesipulloja korkeintaan euron hintaan. Vaatimus koskee niin liikkeitä kuin automaattejakin.

Eräs Espanjan lentokenttien asiakkaiden yleisimmistä valituksista koskee ylihintaista juomavettä. Omaa vettä ei saa turvatarkastuksen läpi viedä ja porttien toisella puolen pienestä vesipullosta saa usein pulittaa monta euroa.

Aena on päättänyt puuttua asiaan ja määrää kaikki lentokenttien myyjät tarjoamaan vettä maksimissaan euron hintaan. Liikkeissä ja kioskeissa pullo voi olla kooltaan 0,33 litraa ja automaatissa euron kolikolla on saatava 0,5 litran vesipullo. Vaatimus on yhtenä pykälänä uusissa liiketilojen vuokrasopimuksissa ja se sisällytetään nykyisten vuokralaisten sopimuksiin niitä uusittaessa.

Puolen litran vesipulloja löytyy jo 134 automaatista kuudella eri kentällä (Tenerifa Sur, Gran Canaria, Fuerteventura, León, Vitoria ja Salamanca) sekä yhteensä 37 liikkeessä yhdellätoista eri lentokentällä (Madrid-Barajas, Palma de Mallorca, Bilbao, Tenerife Sur, Santiago, Vigo, Alicante-Elche, Valencia, Barcelona-El Prat, Málaga-Costa del Sol ja Girona-Costa Brava).

Kansainvälinen lentokenttäneuvosto ACI pyrkii yhdenmukaistamaan lentoasemien vesipullojen hintoja koko Euroopassa. ACI huomautti Aenaa asiasta ensimmäisen kerran vuonna 2015 vaatien nimenomaisesti riittävää vesipullojen tarjontaa korkeintaan euron hintaan.

Kuluttajat vaativat myös maksuttomia juomavesipisteitä lentokentille ja niiden määrän kasvattaminen on otettu työn alle Aenassa.

Lähde: Elpais.com

Liity keskusteluun