Luksusasuntoja haetaan eniten Baleaareilta ja Costa del Solilta

Julkaistu: 16.09.2021
AjankohtaistaOstaminen ja vuokraaminen

Espanjassa myynnissä olevien yli miljoona euroa maksavien luksuskiinteistöjen ulkomaalaiset nettihaut keskittyvät 93-prosenttisesti kymmenen provinssin alueelle, käy ilmi Idealista-kiinteistöportaalin keräämästä tilastoaineistosta.

Ulkomaalaisten kiinnostuksen kärjessä ovat Baleaarit ja Málagan seutu eli Costa del Sol.

Baleaarien (saaret Mallorca, Menorca, Ibiza ja Formentera) osuus kaikista kalliimpien asuntojen hakutapahtumista on portaalin mukaan 29 prosenttia ja Aurinkorannikon 16 prosenttia. Seuraavina tulevat Madrid (15%), Barcelona (11%), Alicante (8%), Gerona (4%), Teneriffa (3%), Las Palmas (3%), Valencia (2%) ja Cádiz (2%).

Eniten luksusasuntoja hakevat saksalaiset (18%), britit (11%), ranskalaiset (10%), yhdysvaltalaiset (9%) ja hollantilaiset (7%). Pohjoismaalaisista aktiivisimpia ovat ruotsalaiset.

Luksusasuntojen hinnat ovat myös olleet nousussa viime aikoina. Alhaiset korot, ostajien luottamuksen kasvaminen, ylemmän hintaluokan liiketoimien lisääntyminen ja talouden elvytystoimet ovat olleet tekijöinä hintojen kasvussa. Vuoden 2021 ensimmäisellä puolikkaalla luksusasuntojen hinnat nousivat noin 3,9 %.

Myös vuokra-asuntojen hinnat ovat nousseet noin 0,5 % viime vuoden hiljaisemman kauden jälkeen.

Lähde: Idealista

Jaa:

Keskushallitus aloitti keskustelut Katalonian aluehallituksen kanssa

Madridin uusi ostoskeskus sisältää oman rannan