Vertaa asuntoja

Maailman parhaat kaupungit elää ja työskennellä

Maailman parhaat kaupungit elää ja työskennellä

  • 11/01/2021

Barcelona ja Madrid nousivat maailman kymmenen parhaan asuinkaupungin joukkoon työtä tekevän väestön arvosteluita vertailtaessa. The World Best Cities 2021 -luokitus perustuu tilastotietoihin Googlen, Facebookin ja Instagramin käyttäjien mielipiteistä.

Resonance Consultancyn tekemän The World Best Cities 2021 -selvityksen mukaan Barcelona ja Madrid lukeutuvat maailman parhaisiin kaupunkeihin asua ja tehdä työtä. Katalonialaiskaupunki sijoittui vertailussa kahdeksanneksi ja Espanjan pääkaupunki kymmenenneksi.

Koronaviruksen aiheuttaman maailmanlaajuisen kriisin positiivisiin seurauksiin lukeutuu se, että elämä suurkaupungeissa on rauhoittunut turismin ja kaupankäynnin hiipumisen myötä. Monen mielestä se tekee niistä houkuttelevampia pysyvään asumiseen ja työskentelemiseen, vaikka työpaikkoja ei entiseen malliin olekaan nyt tarjolla.

3,2 miljoonan asukkaan Madrid on Barcelonan jälkeen maan merkittävin teollisuuskeskus. (kuva: Polisnetwork/Jorge Fernández Salas)

Kymmenen kärki

Barcelona erottui The World Best Cities 2021 -vertailussa edukseen etenkin kulttuuritarjontansa, kaupunkilaadun ja internet-mainontansa saroilla. Resonance Consultancy huomauttaa, että kymmenen merkittävää startup-yritystä on vakiinnuttanut asemiaan kaupungissa ja kasvanut myös kriisikuukausina. (Mediquo, Factorial, Payflow, Holded, Landbot.io, Amenitiz, Learnlife, Tradler, Remy Robotics ja Hubtype).

Brexitistä huolimatta planeetan parhaaksi kaupungiksi työtä tekeville rankattiin Lontoo – viidentenä peräkkäisenä vuotena. Lontoosta kehutaan sen kaupunkimaisemia, aukeita alueita, viheralueita ja ilmanlaatua sekä kaupungin omaa markkinointia. Lontoota seuraavat listauksessa järjestyksessä New York, Pariisi, Moskova, Tokio, Dubai, Singapore, Barcelona, Los Ángeles ja Madrid.

Lähde: Idealista.com, artikkelikuva: Fshoc.com

Liity keskusteluun