Vertaa asuntoja

Maakunnasta toiseen matkustaminen kielletty

Maakunnasta toiseen matkustaminen kielletty

  • 30/10/2020

Espanjassa ei voi käytännössä toistaiseksi matkustaa ilman perusteltua syytä (muun muassa työ, opiskelu, terveydenhoito tai paluu kotiseudulle) mihinkään toiseen maakuntaan matkustusrajoitusten takia. Toistaiseksi kielto ei kuitenkaan koske ulkomailta tulevia matkailijoita.

Matkustuskielto oli perjantaina iltapäivällä voimassa kaikissa muissa maakunnissa paitsi Extremadurassa ja saarilla. Mutta koska Extremadurasta tai saarilta ei voi matkustustaa muihin maakuntiin, eikä myöskään Portugaliin, käytännössä rajoitusten takia myös Extremaduran ja saarien asukkailta on huvimatkustelu toistaiseksi kielletty.

Rajoitukset koskevat toistaiseksi vain Espanjan sisäistä liikennettä. Maakuntien sisällä on myös alueellisia rajoituksia, joista kannattaa ottaa päivittäin selvää ennen liikkumista paikkakunnalta toiseen, jos haluaa retkeillä esimerkiksi Málagan provinssissa.

Espanjaan ulkomailta tulevien lentomatkustajien tulo on edelleen esteetöntä, joten rajoitus ei ainakaan toistaiseksi koske Suomesta Espanjaan matkaavia turisteja. Lentoasemilla toki kontrolloidaan mahdollisia maahantulijoiden koronatartuntoja.

Teksti: Arto Ryynänen / Espanjan Sanomat
Lähde: Ministerio de Sanidad de España

Liity keskusteluun