Madridin koronatilanne Euroopan huolestuttavin

Julkaistu: 18.09.2020
AjankohtaistaPoikkeustilannetiedotus
add one

Koronavirustartuntojen määrä on lisääntynyt viime päivinä nopeasti Espanjassa ja erityisesti Madridin seudulla, jossa harkitaan rajoitustoimien ottamista käyttöön uudelleen kevään tapaan. Pääkaupungin koronatilanne on tällä hetkellä pahin Euroopassa.

Aluehallinnon johtaja Isabel Ayuso ja pääministeri Pedro Sánchez ovat sopineet tapaamisesta maanantaina, jolloin sovittaneen keskushallituksen tuesta ja osallistumisesta kriisin hoitoon.

Kuumin aihe on Madridin seudun terveydenhoitojärjestelmän kapasiteetti ja kestävyys. Loppuviikon tietojen mukaan jo nyt lähes puolet aluesairaaloiden tehohoitopaikoista on Covid-potilaiden käytössä ja tartuntojen määrä kasvaa jatkuvasti, mikä tarkoittaa lisääntyvää painetta terveyskeskuksiin ja sairaaloihin.

Pääkaupungin lisäksi tilanne ei ole kovin kehuttava muuallakaan Espanjassa, jossa myös pandemian toinen aalto on ollut vauhdissa syyskuun alusta lähtien. Esimerkiksi Andalusiassa tilastoitiin kuluneen vuorokauden aikana 1.617 tartuntatapausta ja kuusi kuollutta.

Autonomisen maakunnan provinsseista eniten tapauksia oli Málagassa (395), Córdobassa (339) ja Sevillassa (289).

Viimeisen seitsemän päivän aikana Andalusiassa todettiin yhteensä 5.403 testattua tartuntatapausta. Sairaalahoitoon heistä joutui 412 henkilöä, joista 28 on tehohoidossa. Viikon mittaan koronaviruksen aiheuttamiin komplikaatioihin menehtyi maakunnassa yhteensä 63 henkilöä.

Teksti: Arto Ryynänen
Lähteet: Servicio Andaluz de Salud (SAS), Diario Sur
Kuva: Pixabay

Jaa:

5 rauhallisempaa lomakohdetta Espanjassa

EU-maista Espanjan talous notkahtaa eniten

add one