Vertaa asuntoja

Málaga kiinnostaa kongressikaupunkina

Málaga kiinnostaa kongressikaupunkina

  • 30/11/2017

Málagassa satsataan kongressiturismiin ja tänä vuonna kaupunkiin on saapunut jo noin 90 000 kongressivierasta osallistuakseen kaupungissa järjestettyihin noin 200 kongressiin ja tapahtumaan.

Málagan ympärivuotinen leuto sää houkuttelee myös ryhmämatkailijoita. Kongressien järjestäjät ovat huomanneet, että tapahtumiin saa osallistujia järjestämällä ne Málagassa. Täältä on myös hyvät lentoyhteydet eri puolille maailmaa ja kaupungissa kaikki sijaitsee kätevästi lähellä toisiaan. Myös laadukkaiden hotellien määrä on lisääntynyt.

Tuottoisia tapahtumia

Tapahtumat tuovat mukanaan miljoonien eurojen edestä rahaa alueen yrityksille ja hotelliyöpymisten määrät kasvavat. Andalusian alueelle kongressiturismi tuo vuosittain 605 000 turistia, jotka käyttävät oleskelunsa aikana keskimäärin 169 euroa. Keskimäärin kongessivieras yöpyy paikkakunnalla 2,8 vuorokautta. Maakuntahallituksen turismitoimi näkee tämän turismisektorin tärkeyden, sillä eri maista saapuvat kongressivieraat jättävät Andalusiaan 285,2 miljoonaa euroa.

Turismitoimi aktiivisena

Malaga haluaa nostaa näkyvyyttään monipuolisena kongressikeskuksena. Málaga Convention Bureau toimiston johtaja Francisco Quereda kertoo, että Malagan tavoite on saada kaupunkiin mahdollisimman monta uutta kongressitapahtumaa seuraavien vuosien aikana. Turismitoimi työskentelee keskipitkän suunnitelman mukaan ja kaupunki on jo hakenut lukuisten vuoden 2020 tapahtumien isännyyttä.

Kontakteja tapahtumien järjestäjiin haetaan kansainvälisistä suurtapahtumista kuten IBTM World Barcelonassa, joissa Malaga ja Andalusia ovat näyttävästi mukana houkuttelemassa uusia tapahtumajärjestäjiä alueelleen.

Neuvotteluja uusien tapahtumien järjestämisestä käydään kiivaalla tahdilla ja tulevana vuonna Malaga pyrkii isännöimään 230 kansainvälistä kongressia ja tapahtumaa.  Määrä on ennennäkemättömän suuri. Vuosittaisen kasvun odotetaan olevan 15%.

Katso tästä Malagan kongressitapahtumat

Tiedot: Diariosur