Málagaan rakenteilla iso moderni sairaala

Julkaistu: 08.03.2022
AjankohtaistaTerveys- ja hyvinvointiUusimmat

Uuden sairaalan rakentamista on vaadittu jo pitkään, sillä Málagan alueen väkiluku on kasvanut noin puoli miljoonaa viimeisen 15 vuoden aikana. Valmistuessaan sairaalasta tulee koko Andalusian suurin rakennus. Uudenaikaisen ja inhimillisen hoidon keskuksen pitäisi valmistua viidessä vuodessa.

Málagan suunnitelmat uuden julkisrahoitteisen sairaalan rakentamisesta ovat etenemässä. Kaupungin kuntasuunnitteluosasto on myöntänyt luvan nykyisen Hospital Civil sairaalan tontilla sijaitsevien varastorakennusten purkamiseen. 86 000 m² tontti toimii tällä hetkellä pysäköintialueena, jonka tilalle on tarkoituksena rakentaa uusi sairaala palvelemaan koko provinssia. Andalusian aluehallinto on vahvistanut, että purkuluvan myöntäminen on avaus uuden sairaalan rakennusprojektille.

Purkutöihin valitulla San Carlos Recuperaciones -yrityksellä on kuusi kuukautta aikaa töiden toteutukseen. Varsinaiset rakennustyöt pystytään siten aloittamaan jo tämän vuoden aikana. Tuleva sairaala kasvattaa koko provinssin kirurgista ja sairaalahoidon kapasiteettia.

Uudessa modernissa ”avant-garde” -tyylisessä sairaalassa halutaan tarjota asiakkaille ihmislähtöistä, henkilökohtaista ja laadukasta hoitoa. 270 000 m² sairaalarakennukseen on suunniteltu 810 huonetta, 27 sairaalahoidon yksikköä, 108 avohoitopaikkaa, 42 leikkaussalia ja 198 avohoitopotilaiden vastaanottotilaa. Siihen kuuluu myös 2000 auton paikoitusalue sekä huoltotilat. Pääkuvassa uuden sairaalan havainnekuva.

Valtava kompleksi koostuu viidestä rakennuksesta, joista neljä on 12 kerroksisia. Viidennessä rakennuksessa tulee toimimaan kirurginen osasto. Rakennusbudjetti on 375 miljoonaa euroa ja sairaalan olisi tarkoitus valmistua vuonna 2027. Malagan kaupungin kokonaissuunnitelmaan kuuluu lisäksi metrolinjan 2 laajentaminen, jonka jälkeen sairaalaan pääsisi myös metrolla.

Lähteet
elespanol.com
eldiario.es

Kuva
Junta de Andalucia

Jaa:

Aurinkorannikon yhdistykset yhteistyökokouksessa

Rouva vartioi Málagan siluettia