Ajankohtaista

Málagan kaupunki jakaa kaksi sakkoa päivässä kadulle virtsaamisesta

Julkaistu: 12.06.2024

Kesän huippusesongin lähestyessä Málagan kaupunki muistuttaa turisteja vuoden 2023 marraskuussa voimaan tulleesta kansalaisten rinnakkaiseloa koskevasta laista. Sen asetukset käsittelevät muun muassa melua, sopivaa pukeutumista ja polttarijuhlimista, ja säännösten rikkominen voi tulla kalliiksi.

Kuudessa kuukaudessa Málagan paikallispoliisi on sakottanut julkisesta virtsaamisesta 350 henkilöä, joista yli 90 prosenttia on tapahtunut kaupungin keskustassa. Paikallispoliisi seuraa myös lemmikinomistajia koskevia määräyksiä koiran ulosteiden keräämisestä ja virtsan laimentamisesta saippuavedellä.

Uuden lain asetukset kieltävät ”kaikkien fyysisten tarpeiden suorittamisen”, joihin sisältyy myös sylkeminen julkisivuille, jalkakäytäville ja puistoalueilla. Sakko on minimissään 300 euroa. Mikäli rike tapahtuu alueella, jossa liikkuu paljon ihmisiä tai käy alaikäisiä, järjestetään elintarviketoreja, on muistomerkkejä tai suojeltuja rakennuksia, voi sakko olla jopa 1500 euroa. Sakkorangaistukset koskevat myös alaikäisiä.

Sakot kadulla virtsaamisesta harvinaisia keskustan ulkopuolella

Sääntöjen voimaantulon jälkeen paikallispoliisi on sakottanut 350 henkilöä kadulla virtsaamisesta, joista 90 prosenttia on tapahtunut Málagan keskustassa, eli keskimäärin kaksi henkilöä päivässä. Sakkoja on annettu muun muassa Tomás de Cózar-, Aventurero-, Marqués de Guadiaro-, Ramón Franquelo-, Pito-, Lazcano-, Marqués de Valdecañas- ja Calderería-kaduilla. Keskustan ulkopuolella sakkoja on annettu viimeisen puolen vuoden aikana vain noin 30.

Lemmikkien jätökset siivottava

Asetuksissa mainitaan myös velvoitteesta kerätä lemmikin ulosteet ja kuljettaa mukana saippualiuospulloa, jolla voi huuhdella virtsan kadulta. Sakkorangaistukset vaihtelevat 75–500 euron välillä, ja asteikon yläpäätä sovelletaan silloin, kun rikkeet tehdään puistoissa ja puutarhoissa, kävelykaduilla, asutuilla alueilla tai koulujen- ja terveyskeskusten läheisyydessä.

Kuusi kuukautta lain voimaantulon jälkeen sakkoja on annettu 29 lemmikin omistajille, jotka eivät kantaneet saippualiuospulloa tai käyttäneet sitä, ja 17 sakkoa omistajille, jotka eivät poimineet koiransa ulosteita.

Uusi laki on myös herättänyt huomiota liittyen polttarijuhlintaan Málagan keskustassa, jonka toivotaan rauhoittuvan alueen asukkaiden kotirauhan säilyttämiseksi.

Lue lisää:
Málaga tiukentaa sääntöjä polttarijuhlinnan rajoittamiseksi

Lähde
surinenglish.com

Pääkuva ja teksti Espanja.Com
toimitus@espanja.com

Jaa:

Seitsemän edullista tuotetta kesäajan kauneudenhoitoon Mercadonasta

Fuengirola jakaa ”lemmikkipissipulloja” pitääkseen kaupungin puhtaana