AjankohtaistaAsuminenEläminen ja lomailu

Málagan provinssin asukasluku on Espanjan nopeimmin kasvava

Julkaistu: 06.02.2023

Viimeisimpien tilastojen mukaan Málagan provinssin väkiluku kasvoi eniten Benalmádenassa, Marbellassa ja Mijasissa. Samanaikaisesti sisämaan kaupunkien väkiluku laski. Fuengirola on puolestaan alueen suurimpien kaupunkien joukosta kansainvälisin. Málagan provinssin asukasluku on tällä hetkellä Espanjan nopeimmin kasvava.

Ulkomaalaisväestö on kasvanut kaikissa Málagan alueen suurissa rannikkokaupungeissa, ja eri kansallisuuksien yhteismäärä kasvatti alueen väestöä enemmän kuin missään muussa Espanjan provinssissa. Tilastot ovat tammikuun 2022 alusta.

Väestöstä huomattava osa on ulkomaalaisia

Espanjan tilastokeskuksen INE:n (Instituto Nacional de Estadística) mukaan vuonna 2021 väestö kasvoi eniten Costa del Solin suurimmissa kaupungeissa, jotka sijaitsevat lähellä merenrantaa. Samanaikaisesti väestö edelleen väheni provinssin sisämaa-alueilla.

Málagan provinssin väestöstä keskimäärin lähes 17 prosenttia on ulkomaalaisia, mutta joissakin kaupungeissa ulkomaalaisten osuus on huomattavasti suurempi.

Málagan kaupunki

Málagan kaupungin tilanne on erityisen mielenkiintoinen, sillä ulkomaalaisväestö kasvoi 2636 hengellä vuosien 2021 ja 2022 välillä, mutta espanjalaisen väestön määrä pieneni lähes tuhannella. Tilannetta voidaan selittää nousevilla kiinteistöjen hinnoilla, mikä saa monet hankkimaan asunnon naapurikunnista. Málagan kaupungin asukasluku oli vasta julkaistun tilastotiedon mukaan 579 076 viime vuoden tammikuun alussa.

Näkymä Málagan satamaan Gibralfaron kukkulalta. Kuva Espanja.Com.

Málagan jälkeen seuraavaksi merkittävin ulkomaalaisväestön asuttama kaupunki Málagan provinssissa on Marbella. Marbellan ulkomaalaisten asukkaiden määrä kasvoi 2372 henkilöllä vuonna 2021, ja lisäksi myös espanjalaisen väestön määrä kasvoi. Marbellan väestö kasvoi kokonaisuudessaan lähes 2800 henkilöllä, jonka myötä kaupungissa on nyt yli 150 000 asukasta.

Eniten asukasmäärä kasvoi kuitenkin Benalmádenassa, jonka väkiluku nousi lähes 3000 asukkaalla, joista noin 1850 oli ulkomaalaisia.

Eniten asukasmäärä kasvoi Benalmádenassa. Kuva Espanja.Com.

Mijasin väkiluku kasvoi 2758 asukkaalla, joista ulkomaalaisia oli 1312 ja Esteponan 2568 asukkaalla, joista ulkomaalaisia oli 1747.

Viiden kärki

Viisi kaupunkia Málagan provinssissa, jotka kasvattivat eniten väestöään vuosien 2021-2022 välillä, olivat Benalmádena, Marbella, Mijas, Estepona ja Málaga. Listan kaksi seuraavaa kaupunkia, Torrox ja Benahavís, ovat myös kasvattaneet merkittävästi väestöään kokoonsa nähden: molemmat noin tuhannella hengellä. Torroxin kasvu oli prosentuaalisesti 5,6 % ja Benahavísin 12 %. Molemmissa kaupungeissa on merkittävä määrä ulkomaalaisia.

Eniten väestön määrä väheni Rondan ja Antequeran sisämaakaupungeissa. Rondassa asukasluku väheni 223:lla ja Antequerassa 164:llä. Rondan väestönkasvu on ollut negatiivinen jo viimeiset viisi vuotta, joiden aikana se on menettänyt noin 1000 asukasta.

Málagan provinssin 103 kunnasta asukasmäärä laski 38 kunnassa vuonna 2021. Kaikkien muuttotappiokuntien yhteinen tekijä on se, että ne eivät ole merenrantakaupunkeja.

Useita kansallisuuksia

Yhteensä Málagan provinssin asukasmäärä lisääntyi 21 853:lla vuonna 2021, minkä seurauksena asukasmäärä on nyt 1,72 miljoonaa. Kasvu oli suurinta koko Espanjassa, josta kaksi kolmasosaa oli seurausta ulkomaalaisten maahanmuutosta.

Brexitistä huolimatta brittiläisiä maahanmuuttajia oli eniten. Seuraavaksi tulivat italialaiset, argentiinalaiset, saksalaiset, venäläiset, kolumbialaiset, ranskalaiset, venezuelalaiset, marokkolaiset ja puolalaiset.

Ulkomaalaisten osuus Málagan provinssissa lähentelee nyt 17 prosenttia, mutta joissakin kunnissa osuus on tätä suurempi. Yksi niistä on Benahavís, jossa ulkomaalaiset ovat enemmistönä. Siellä kuusi kymmenestä on ulkomaalaisia.

Ulkomaalaisten suuri osuus näkyy myös joissakin pienemmissä kylissä Axarquían alueella, kuten Cómpetassa ja Sayalongassa, joissa heitä on yli 40 prosenttia väestöstä.

Fuengirola on kansainvälisin

Suurimpien kaupunkien joukosta Fuengirola on kansainvälisin. Fuengirolan asukkaista 37 prosenttia onkin ulkomaalaisia. Naapurikaupunki Mijas on toisena 32 prosentin ulkomaalaisväestöllä. Myös keskikokoisissa kaupungeissa, kuten Torroxissa, Manilvassa ja Nerjassa, ulkomaalaisen väestön osuus on yli 35 prosenttia.

Suurimpien kaupunkien joukosta Fuengirola on kansainvälisin. Kuva Espanja.Com.

Málagan kaupungissa ulkomaalaista väestöä on vain 9 prosenttia, vaikka määrällisesti heitä on eniten johtuen kaupungin suuresta asukasluvusta. Málaga nostaa jatkuvasti suosiotaan asuinpaikkana ulkomaalaisten keskuudessa, mutta espanjalaisille se ei ole asuinpaikkana yhtä kiinnostava.

Lue lisää:
Málaga on Airbnb:n haetuin kaupunki vuodelle 2023
Málagan provinssin kiinteistöjen hinnat nousivat reilusti viimeisen vuoden aikana
Google markkinoi Málagaa upealla videolla, joka leviää hurjaa vauhtia

Lähde
surinenglish.es

Pääkuva
Teksti Espanja.Com
toimitus@espanja.com

Tilaa asuntouutiskirje itsellesi tai ystävällesi ja pysy ajan tasalla Espanjan asuntomarkkinoista.
Tutustu myytäviin asuntokohteisiin Espanja.Comissa.
Liity Asunnot Espanja.Com Facebook -sivujen seuraajaksi.

Jaa:

Osallistu kilpailuun! Voit voittaa viiden päivän majoituksen Benalmádenassa

Aurinkorannikon partiotoiminta pitää yllä suomalaisuutta