Matkamessut 2021 siirtyvät toukokuulle

Julkaistu: 04.09.2020
AjankohtaistaUusimmat
add one

Perinteisesti tammikuussa Suomessa pidettävät Matkamessut siirtyvät ensi vuonna toukokuulle koronapandemian takia. Paikka on tuttuun tapaan Messukeskus Helsingin Pasilassa ja ajankohta 19.–23.5.2021.

Messukeskus tiedottaa tehneensä siirtopäätöksen yhdessä toimeksiantajansa Suomen matkailualan liiton (SMAL) ja muiden yhteistyökumppaneidensa kanssa.

”Matkamessut on kansainvälisesti merkittävä tapahtuma, ja uusi ajankohta toukokuussa mahdollistaa sen, että kansainväliset kohteet ja ostajat pääsevät mahdollisimman varmasti paikalle”, Matkamessujen myyntiryhmäpäällikkö Anna Suominen kertoo.

”Viime tammikuussa Matkamessuilla oli mukana 90 maata, mikä osaltaan luo tapahtuman kansainvälisen ja inspiroivan tunnelman. Kyseessä on lisäksi matkailualalle suuri kaupallinen tapahtuma, ja on tärkeää, että kansainväliset ostajat pääsevät tutustumaan Suomen matkailutarjontaan”, hän toteaa.

SMAL:n toimitusjohtaja Heli Mäki-Fränti toteaa Matkamessujen tiedotteessa tapahtuman siirron olevan paras ratkaisu.

”Toimiala on ollut ahdingossa viime kuukaudet, mutta uskomme että toukokuussa pahin tilanne tartuntamäärien ja matkustusrajoitusten suhteen on jo selätetty. Uskomme, että tammikuu olisi ollut toimialalle liian aikainen ajankohta. On tärkeää antaa alan yrityksille toipumisaikaa rankan vuoden jälkeen”, hän arvioi.

”Tänä kesänä kiinnostus kotimaanmatkailua kohtaan on ollut kasvussa, ja tämä näkyy varmasti myös ensi kesänä. Matkamessujen siirto toukokuulle aloittaa hienosti matkailun kesäkauden, ja uusi ajankohta mahdollistaa myös erilaisten ulkomaankohteiden esittelyn uudelle yleisölle”, Mäki-Fränti sanoo.

Teksti: Arto Ryynänen

Jaa:

Erilainen kouluvuoden aloitus Aurinkorannikolla

Menovinkit 4.-10.9.2020

add one