Matkamessut siirtyvät ensi vuodelle

Julkaistu: 04.03.2021
AjankohtaistaUusimmat
add one

Pohjois-Euroopan suurin matkailualan tapahtuma Matkamessut jäävät tänä vuonna pitämättä koronapandemian takia. Seuraavan kerran tapahtuma järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 19. – 23.1.2022.

Messukeskus tiedotti 3. maaliskuuta päätöksestä, joka oli tehty yhdessä messujen toimeksiantajan Suomen matkailualan liiton (SMAL) ja muiden yhteistyökumppaneiden kanssa.

Matkamessut on Messukeskuksen suurimpia tapahtumia ja kansainvälisesti merkittävä. Viime kerralla tapahtumassa esittäytyi noin tuhat yritystä ja toimijaa liki sadasta maasta.

Aikaisemmin Matkamessut siirrettiin kuluvan vuoden tammikuulta toukokuulle, mutta pandemian pitkittyminen on pakottanut järjestäjät perumaan suositun yleisötapahtuman tältä vuodelta kokonaan.

“Näin mittavan tapahtuman valmistelujänne on pitkä, joten päätökset on tehtävä hyvissä ajoin. Vaikka koronarokotukset on saatu käyntiin, ei riittävää rokotekattavuutta saavuteta ajoissa. Pandemia rajoittaisi edelleen suuresti yritysten ja kävijöiden valmistautumista tapahtumaan. Siirto ensi vuoden tammikuulle mahdollistaa sen, että tapahtuma voidaan toteuttaa täysipainoisesti. On tärkeää varmistaa niin kaupalliset onnistumiset kuin elämyksellisyys ja turvallisuus kaikille osallistujille”, sanoo Matkamessujen myyntiryhmäpäällikkö Lumia Ankkuri.

Matkamessujen siirtymisestä huolimatta Messukeskus kumppaneineen järjestää tänä keväänä matkailun ammattilaisille suunnatun kansainvälisen Matka Workshop Day Digital -tapahtuman virtuaalisena.

Matka Workshop Day on Pohjois-Euroopan suurin matkailualan ostotapahtuma, joka saattaa potentiaaliset liikekumppanit yhteen ennalta sovitun aikataulun mukaisesti. Torstaina 20. toukokuuta avautuva virtuaalitapahtuma sisältää kaksi osiota: Meet Finland on tarkoitettu yrityksille, joiden kotipaikka on Suomessa ja Global Workshop on suunnattu kansainvälisille yrityksille.

Matkamessujen kanssa perinteisesti samaan aikaan järjestetyt Helsingin Caravan -messut järjestetään myös seuraavan kerran tammikuussa 2022. Ajankohta on 21. – 23.1.2022.

Lähde: Messukeskus, myyntiryhmäpäällikkö Lumia Ankkuri

Jaa:

Rajoituksia lievennetty osassa Costa del Solia

Eteläiseen Espanjaan tiedossa calima-sadetta

add one