Matkustuskirjeet helpottavat matkaa Suomeen

Julkaistu: 16.05.2020
AjankohtaistaPoikkeustilannetiedotusUusimmat
add one

Espanja ja Ranska ovat säätäneet kahden viikon karanteenin maahan saapuville. Karanteenit eivät koske maanläpi ajavia tai välilaskun tekeviä, jos suuntana on koti  EU-maassa.  Suomalaiset voivat tulostaa suurlähetystön sivuilta matkustuskirjeet, joita voi tarvittaessa näyttää rajatarkastuksissa.

Espanja ilmoitti äskettäin , että kaikki maahantulijat 15. toukokuuta alkaen terveydenhoitoalan tai kuljetusliikkeiden työntekijöitä lukuunottamatta joutuvat heti alkuun majoittumaan kahden viikon karanteeniin. Ranska päätti välittömästi säätää saman säännön Espanjasta tuleville matkailijoille.

Ei koske kotiinajavia

Karanteeni ei koske kotimaahansa matkustavia EU-maiden kansalaisia. Esimerkiksi Portugalista Espanjan läpi matkustavat eivät joudu karanteeniin. Samaten myös Suomeen menevät voivat edelleen matkustaa Ranskan läpi maitse tai lentäen välilaskun kautta, mutta sitä varten kulkijalla täytyy olla mukana asiakirja, jonka mukaan asianomainen todellakin on vain läpikulkumatkalla Espanjasta Suomeen. Varmuuden vuoksi tulostettuna kannattaa olla myös todistukset esimerkiksi lauttamatkasta tai muista varauksista, jotka todistavat suunnan Suomeen.

Ajomatkan jo tehneet kertovat rajatarkastusten olevan satunnaisia ja useimmiten on riittänyt passin näyttäminen ja ilmeisesti Suomella on hyvä maine, sillä vaikeuksia rajojen ylityksistä Ranskan ja Saksan kautta ei ole kantautunut.

Matkustuskirjeet löytyvät pdf-muodossa Suomen Espanjan suurlähetystön nettisivustolta.
Sieltä löytyvät erikseen kirjeet Espanjaan, Ranskaan ja Saksaan.

Kuva: Pixabay / Thamlamm

Jaa:

Miten toimit siirryttäessä 1-vaiheeseen

Lailliset vai laittomat alennusmyynnit?

add one