Messillä ja F.C. Barcelonalla eri näkemykset eropykälästä

Julkaistu: 26.08.2020
Ajankohtaista
add one

F.C. Barcelonalla ja jalkapalloseuran jättävällä Leo Messillä on eriävät näkemykset siitä, voiko argentiinalaistähti poistua joukkueen riveistä ennen alkavaa kautta vai ei. Messi on ilmoittanut haluavansa siirtyä katalonialaisseurasta muualle jo seuraavaksi pelikaudeksi eli alkavasta syksystä lähtien.

Messi (s. 24.6.1987) ilmoitti burofaxilla maanantaina 25. elokuuta lähtevänsä seurasta, eikä siten pelaavansa enää seuraavalla sopimuskaudella 2020–2021 Barcelonassa. Vuodesta 2001 katalonialaisseurassa pelanneen tähden mielestä lähtö on voimassa olevan sopimuspykälän perusteella mahdollista, sillä sen mukaan hänellä on oikeus purkaa sopimus heti kunkin pelikauden päättyessä.

F.C Barcelona ei haluaisi päästää Messiä muualle. Seuran johdon mukaan ilmoitus sopimuksen purkamista aikeista olisi pitänyt tehdä 10. kesäkuuta, joka on merkitty sopimukseen normaalin pelikauden aikataulun mukaisesti. Nyt kuitenkin koronaviruspandemian takia pelikausi venyi Mestarien liigan pelien myötä 23.8. saakka, mistä syystä Messi on katsonut oikeudekseen käyttää eropykälää vielä niinkin myöhään kuin elokuun viimeisellä viikolla.

Argentiinalaistähden lähdöstä oli liikkunut huhuja jo pitkin kesää. Joukkueen peli ei ole kulkenut viime aikoina ja Messillä on ollut suuria näkemyseroja seuran puheenjohtaja Josep Maria Bartomeun kanssa, eikä hän ollut lainkaan tyytyväinen uuden valmentajan eli Ronald Koemanin valintaan.

Koeman pyysi kyllä Messiä jatkamaan joukkueessa sen keskeisenä tukipilarina, mutta antoi samalla heti alkuun lähtöpassit Luis Suárezille, joka on ollut Messille paitsi läheisin joukkueen pelaajista myös hyvä ystävä ja perhetuttu. Sen huhutaan olleen viimeinen niitti Messin haluille jatkaa Barcelonassa.

Sopimuksen eropykälästä saatetaan vääntää kättä oikeudessa, sillä pelaajasopimuksessa on 700 miljoonan euron purkusanktioehto, josta barcelonalaisseura haluaa pitää tiukasti kiinni. Toinen vaihtoehto on, että joku rahakkaista suurseuroista, esimerkiksi Manchester City, pääsee Messin ja F.C.Barcelonan kanssa sopimukseen pelaajasiirrosta menemättä leivättömän pöydän ääreen.

Harvalla seuralla maailmassa on lopulta varaa Cristiano Ronaldon kanssa vuosia maailman parhaimman pelaajan tittelistä kamppailleen Messin hankintaan. Tähän asti suurin jalkapalloseurojen välinen siirtomaksu on ollut 222 miljoonaa euroa, kun Neymar siirtyi Barcelonasta ranskalaisseura PSG:een. Nyt tuo ennätys todennäköisesti menee rikki ja vieläpä kunnolla. Ainakin teoriassa yksi mahdollisuus olisi myös Juventus – eli pelaaminen Ronaldon rinnalla italialaisjoukkueen hyökkäyspäässä.

Joka tapauksessa edes mahdollinen rahariita ja oikeusprosessi eivät kansainvälisen jalkapalloliitto FIFA:n vakiintuneen siirtokäytännön mukaan todennäköisesti estäisi hänen pelaamistaan uudessa seurassa ensi kaudella. El País -lehden mukaan viimeisen viidentoista vuoden aikana ei ole yhtään tapausta, jossa pelaajasiirto olisi estynyt siirtorahasummaa koskevan sopimuspykäläkiistan takia.

Lähteet: www.sport.es, El País

Teksti: Arto Ryynänen
Kuva: FC Barcelona

Jaa:

Kokonainen kylä myytävänä Asturiaksessa

Virustartunnat Espanjassa lievempänä kuin keväällä

add one