AjankohtaistaAsuminenEläminen ja lomailu

Mijassa yli 400 lemmikinomistajaa uhkaa sakko eläinten jätösten keräämättä jättämisestä

Julkaistu: 03.10.2023

Siviilipukuiset poliisit ovat valvoneet Mijasin kaupungissa lemmikkieläinten jätösten keräämistä. Valvontakampanjan tarkoituksena on edistää jätösten keräämiseen liittyvän säännöksen noudattamista. Sen noudattamatta jättämisestä voi saada 50–750 euron sakot.

Mijasin paikallispoliisin siviilipukuiset poliisit ovat tänä vuonna tehneet ilmoituksen yli 400 henkilöstä, jotka eivät ole noudattaneet paikallista säännöstä lemmikkieläinten jätösten siivoamisesta. Paikallissäännöksen mukaan lemmikkieläinten ulosteet on kerättävä ja virtsa huuhdeltava vedellä yleisillä teillä.

Paikallispoliisin kertoi intensiivistä valvontakampanjasta, jolla kaupunkilaisia on muistutettu velvollisuudestaan kantaa mukana vesipulloa ja huuhdella lemmikkien virtsa, kun niitä ulkoilutetaan yleisillä teillä. Lainrikkomuksesta voi seurata 50–750 euron sakko rikkeen vakavuudesta riippuen.

Kunnallislain muutos, joka sisälsi ensimmäistä kertaa velvoitteen huuhdella lemmikkieläinten virtsa yleisiltä teiltä, tuli voimaan vuonna 2022. Silloin Mijasista tuli neljäs suuri kaupunki Málagan provinssissa, jossa tämä sääntö pantiin täytäntöön.

Mijasin kaupungista kerrotaan, että kampanjalla ei pelkästään pyritä lisäämään tietoisuutta asiasta, vaan myös ehkäistään virtsaavien koirien jalkakäytäville ja katukalusteille aiheuttamat vauriot.

Paikalliset virkamiehet lisäävät, että he jatkavat tietoisuuden levittämistä aiheesta erilaisilla kampanjoilla iskulauseen #CuidaMijas (Pidä huolta Mijasista) alla.

”Tu perro dice mucho de ti” -kampanja (”Koirasi kertoo sinusta paljon”) on lisännyt humoristisella tavalla tietoisuutta pienten tekojen tärkeydestä puhtaalle ja hyvin hoidetulle kaupungille. Kampanjan aikana jaettiin kymmeniä lemmikkieläinten kävelyttämispakkauksia, jotka sisälsivät kakkapusseja ja virtsan laimentamiseen tarkoitettuja pulloja.

Lue lisää lemmikkiasioista:
Málagan alueen koirarannat
Espanjaan matkustaminen lemmikin kanssa
Koirat pääsevät kaikkiin julkisiin rakennuksiin Benalmádenassa
Ikea sallii koirat kauppoihinsa Espanjassa
Fuengirola liittyi koiraystävällisiin kaupunkeihin

Lähde:
diariosur.es

Teksti Espanja.Com
Pääkuva Espanja.Com
toimitus@espanja.com

Jaa:

Espanjassa Ellun kaa! -osa 26

Uutiskirje lokakuu 01/2023