Mistä Espanjassa puhuttiin huhtikuussa?

Julkaistu: 02.05.2022
AjankohtaistaUusimmat
add one

Tässä poimintoja kuukauden varrelta eri medioista. Näistä oli Espanjassa juttua huhtikuun aikana.

Maailman kuudenneksi kaunein kylä

Arvostettu ranskalaislehti Le Monde listasi hiljattain 20 maailman kauneinta kylää. Kuudennelle sijalle se sijoitti aragonialaisen, Gállegos-joen varrella sijaitsevan 250 asukkaan Riglosin (pääkuva)

Riglosista tekevät mahtipontisen Ebron laaksosta ja Pyreneiltä löytyvät jyrkänteet, jotka tunnetaan espanjaksi nimellä ”mallos”. Maisemaa hallitsevat kalliomuodostelmat ovat parhaimmillaan 300 metrin korkuisia ja ne houkuttelevat sekä petolintuja asukkaikseen että kiipeilijöitä rinteilleen.

Suomalaisharrastus esillä espanjalaislehdessä
dav

Espanjassa ilmestyvä Marie Claire julkaisi huhtikuun numerossaan kahdeksan sivun mittaisen kuvareportaasin suomalaisista keppihevosharrastajista. Hobbyhorsing on herättänyt aiemminkin kansainvälisen median huomion. Espanjalaisille harrastusta esiteltiin upeiden valokuvien kera.

”Tervetuloa hobbyhorse-maailmaan, jossa sadat suomalaiset tytöt ja nuoret ratsastavat ja hyppivät leikkihevosilla… Laji, jossa nuoret yhdistävät fantasian urheiluun imitoimalla alavartalollaan hevosen ja ylävartalollaan oikean jockeyn liikkeitä.”

Kuvateksteissä kerrotaan harrastukseen perehtyneistä kerhoista ja kesäisin järjestettävistä leireistä, mainitaan keppihevosten kustantavan parhaimmillaan 600 euroa ja esitellään useita lajin harrastajia Suomesta.

“Maailman parhaan viskin” hinta Espanjassa

Maaliskuussa järjestetyssä kansainvälisessä parhaiden alkoholijuomien kilpailussa (ISWC) maailman parhaan viskin palkinnon sai Tomatin Legacy. Kyseisen skotlantilaisen mallasjuoman 0,7 litran kokoisen pullon hinta on Espanjassa noin 30 euroa.

Legacya on valmistettu skotlantilaisessa Tomatinin kylässä Skotlannin Ylämaassa (Highland), kuuluisan Loch Nessin lähellä vuodesta 1897 lähtien. Legacy sai tuomareilta kisassa 99 pistettä sadasta. Suomen Alkosta viskiä ei tällä hetkellä ole saatavilla, joten taas yksi hyvä syy matkustaa Espanjaan.

Málaga jälleen ykkönen
Atarazansin kauppahalli on paikallisten suosikki tuoreiden tuotteiden ostopaikkana.

Málaga se vain kiinnostaa asuinpaikkana. Espanjan tilastotieteenlaitos INE:n tuoreiden lukujen mukaan asukasluku kasvoi jo toisena peräkkäisenä vuotena eniten koko maassa juuri Málagan provinssissa.

1.1.2022 Málagan provinssin 103 kunnassa oli kirjautuneena yhteensä 1.716.303 asukasta – 20.652 enemmän kuin vuoden 2021 alussa. Asukasluku kasvoi vuodessa 1,22 prosenttia. Koko maan asukasluku lisääntyi 50.490 hengellä, joista 21.748 asettui Andalusian maakuntaan ja heistä peräti 40,9 % Málagan provinssiin. Noin kaksi kolmasosaa uusista malagalaisista on ulkomaalaisia.

Pääkuva Flickr

Jaa:

Maakaasulle hintakatto Espanjassa ja Portugalissa

Espanjan Soriasta löytyy Euroopan suurin arabilinnoitus

add one