Vertaa asuntoja

Norjan valtiollinen energiayhtiö tekee suursijoituksen Espanjaan

Norjan valtiollinen energiayhtiö tekee suursijoituksen Espanjaan

  • 16/10/2020

Norjalainen valtioyhtiö Statkraft on julkistanut toteuttavansa Espanjassa 2,5 miljardin euron suuruisen uusiutuvan energian investointiohjelman lähivuosina.

El Economista -talouslehden mukaan Starkraftin tavoitteena on saavuttaa Espanjassa 3.000 megawatin suuruinen uusiutuviin energialähteisiin perustuva sähköntuotantokapasiteetti vuoteen 2025 mennessä.

Ajankohta ei ole sattuma. Statkraft aikoo haalia hankkeisiinsa osan lähivuosina Espanjalle lähivuosina annettavasta EU-tukirahapaketista, josta merkittävä osa myönnettäneen nimenomaan uusien tuuli- ja aurinkoenergiapuistojen perustamiskustannuksiin.

Kesällä päätetyn elpymispaketin ehtoihin kuuluu, että tukirahoitus on kohdennettava investointihankkeisiin, jotka edistävät kestävää kehitystä. Elpymistukien ekologinen painopiste tulee olemaan siten uudistuvan energian hankkeissa.

Espanjalainen energiayhtiö Endesa puolestaan on ilmoittanut aikovansa käynnistää elpymistuen puitteissa lähivuosina Espanjassa kaikkiaan 110 uusenergiaprojektia, joiden kokonaisarvo on peräti 16 miljardia euroa.

Espanjalle EU:n alustavasti myöntämä Covid-19-elpymistukipaketti on kooltaan 140 miljardia euroa, joista 72 miljardia euroa on suoraa tukea ja loput halpakorkoista lainarahaa.

Teksti: Arto Ryynänen / Espanjan Sanomat
Lähde: El Economista

Liity keskusteluun