Osallistu tanssituntille Tamaran kanssa!

Julkaistu: 18.01.2022
AjankohtaistaUusimmatVideot>Ajankohtaista -videot
add one

Espanjalainen tanssija Tamara Rojo valittiin juuri San Francisco Balletin johtajaksi ensimmäisenä naisena kautta aikojen. Tanssi on hauska, nuorekkaana ja notkeana pitävä harrastus. Kokeile balettitreeniä Tamaran opastuksella!

Tamara Rojo kertoi aikanaan kulttuurirahoitusohjelma Mucho por Hacerin haastattelussa tutustuneensa balettiin ihan vahingoissa, kun odotteli äitiään vesisateella hakemaan koulun edestä ja eräs opettaja viittoi hänet sisälle liikuntasalin puolelle seisomaan.

Siellä oli meneillään balettitunti, Tamaralla aiemmin täysin outo laji. ”Se muutti elämäni. Astuin sisään ja näin uskomattoman maailmaan, kauneuden ja rauhan keitaan. Pianomusiikki ja tanssi tuntuivat minusta ihmeellisiltä ja rakastuin balettiin saman tien”, espanjalainen muistelee.

”Syventyessäni balettiin olen rakastunut lajiin päivä päivältä enemmän. Se on avannut minulle uusia teitä, ei vain ammatillisesti, vaan olen löytänyt tavan tehdä vaikutus ihmisiin ja muuttaa maailmaa paremmaksi paikkaa esiintymislavalta käsin”, Tamara Rojo tunnustaa.

Vaikuttava ura

Balettitanssija ja -ohjaaja Tamara Rojo on nyt valittu San Francisco Balletin ensimmäiseksi naispuoliseksi johtajaksi. Hän on aiemmin niittänyt mainetta balettiseurue The Royal Balletin pitkäaikaisena solistina, mihin pestiin hänet kutsuttiin vuonna 2000. Ennen uutta työtään nainen työskenteli Englannin kansallisbaletin taiteellisena johtajana vuodesta 2012 saakka.

47-vuotias Tamara Rojo on ehtinyt kerätä 40-vuotisen tanssiuransa aikana lukuisia tunnustuksia, joista mainittakoon brittiläisen imperiumin ritarikunnan kunniajäsenyys sekä Asturian ruhtinattaren taiteen alan palkinto saavutuksista tanssin maailmassa.

Tamara Rojo on vieraillut myös Suomen Kansallisbaletissa kahteen otteeseen: vuonna 2013 hän esiintyi Frans Valkaman kanssa Don Quijoten pas de deux´n gaalassa Kenneth & Friends, ja vuonna 2011 hänet nähtiin Manon-baletin nimiroolissa.

Tamaran opastuksella baletin maailmaan

Tekeekö mielesi kokeilla? Balettiharrastuksen voi aloittaa hyvin myös myöhemmällä iällä. Aikuisbaletin tunteja on tarjolla monessa paikkaa, ja kyseessä on monipuolinen, ryhtiä ja liikkuvuutta parantava liikunta. Perusliikkeiden harjoittelu kehittää tehokkaasti koordinaatiokykyä, tasapainoa sekä kehonhallintaa.

Normaalin jumppa- tai zumbatunnin sijaan voit kokeilla oheisen videon kera, kuinka Tamara Rojon opastamat harjoitukset itseltä sujuvat! Balettitunnille luo tunnelmaa Nicki Williamsonin pianomusiikki.


Lähteet: Lavanguardia.com ja 20.minutos.es

Kuva: Youtube

Jaa:

Uudet sakko-dronet käyttöön

Uutiskirje Tammi 02/22

add one