Ajankohtaista

Pääsiäistä eli Semana Santaa juhlitaan Espanjassa näyttävästi

Julkaistu: 23.03.2024

Semana Santa on Espanjassa vuoden suurin ja tärkein juhla. Juhlallisuuksia ja näyttäviä kulkueita järjestetään kaikilla paikkakunnilla ja niihin osallistuu lähes jokainen. Eri paikkakunnilla on omat pitkälle historiaan juurensa juontavat juhlatraditiot ja moni matkustaa katsomaan juhlallisuuksia ja kulkueita kauempaakin.

Tänä vuonna pääsiäistä juhlitaan 24.–31.3. Kiirastorstai 28. (pl. Katalonian ja Valencian itsehallintoalueet) ja pitkäperjantai 29. päivä ovat pyhäpäiviä, jolloin pankit, virastot, koulut sekä useimmat liikkeet ovat suljettuina.

Pienemmät ruokakaupat ja sekatavarakaupat sekä useat ravintolat ovat avoinna erityisesti turistien suosimilla alueilla. Julkinen liikenne kulkee useimmiten sunnuntaiaikataulussa.

Pääsiäiskulkueet

Espanjassa pääsiäisen vietto on edelleen suhteellisen uskonnollista. Keskiössä on passio eli Kristuksen kärsimyskertomus sekä ylösnousemus ja kuolema.

Pääsiäiskulkueet kertovat Raamatun tapahtumista ja niitä järjestävät eri veljeskunnat. Kulkueet ovat hyvin hartaita ja niihin kuuluvat rumpujen soitto, uskonnolliset asut ja valtava määrä upeita kukkia.

Kuvassa viime vuoden pääsiäiskulkue Málagasta.

Kulkueita on pitkin päivää, aamuyöstä myöhäiseen iltaan. Isoimmissa kaupungeissa niitä on useampia samana päivänä. Iloisimmat kulkueet, jotka kuvaavat ylösnousemusta ovat pääsiäissunnuntaina.

Semana Santan ohjelma eri kaupungeissa

Eri kaupunkien pääsiäisohjelma löytyy helposti haulla: kaupungin nimi + Semana Santa. Ennen kulkueita ja niiden jälkeen kannattaa varautua liikenneruuhkiin. Kadut, joita pitkin kulkueet kulkevat, ovat kokonaan suljettuja.

Tutustu Aurinkorannikon kaupunkien pääsiäisaikatauluihin:

Myös Espanjan valtio tarjoaa kattavasti tietoa usealla eri kielellä Semana Santasta kiinnostuneille osoitteessa www.spain.info.

Lue lisää:
Espanjan pyhäpäivät 2024

Lähde
spain.info

Teksti ja kuvat Espanja.Com
toimitus@espanja.com

Jaa:

Yksi patikointikierros, kaksi mieleenpainuvaa luontokohdetta

Irtiotto Fuerteventuralle ja Isla de Lobosin saarelle – osa 2