Vertaa asuntoja

Parhaat aktiviteetit talvilomalle Espanjassa

Parhaat aktiviteetit talvilomalle Espanjassa

  • 24/02/2021

Espanjasta tulee usein ensimmäisenä mieleen kesä, lämpö, uiminen ja rannoilla lekottelu. Ympäri maata löytyy kuitenkin useita talvikuukausillekin sovellettuja aktiviteetteja, joita voi rauhassa harrastaa, varsinkin kesän turistiruuhkien poissaollessa. Katso tästä muutamia parhaita tekemisiä talvilomalle Espanjassa.

Suurimmassa osassa Espanjaa on ympäri vuoden miellyttävä lämpötila, joten talvikuukaudetkaan ei tunnu pahoilta ainakaan etelärannikolla. Pohjoisemmassa sekä vuoristoissa puolestaan voi suunnata laskettelukeskuksiin, jotka ovat huomattavasti halvempia kuin vaikkapa Ranskassa tai Sveitsissä. Myös muita aktiviteetteja löytyy ympäri Espanjaa talvella, nähtävyyksistä puhumattakaan.

Kuva: Flickr / Tony Preece

Surffaaminen

Surffaus ei ole tyypillinen talviaktiviteetti, mikä tekee siitä epätavallisen mutta hienon kokemuksen myös talvella. Jos haluat kokeilla surffausta, kannattaa suunnata varsinkin Kanariansaarille. Saaret sijaitsevat vain 100 km:n päässä Afrikan rannikosta, joten niitä siunataan auringonpaisteella ja suhteellisen lämpimillä lämpötiloilla ympäri vuoden. Ne ovat täydellinen paikka lämpimälle talvilomalle, jos haluat paeta kylmästä Euroopasta.

Saarilla on erinomaiset tuuli- ja aalto-olosuhteet, joten se on suosittu kohde vesiurheilun ystäville. Varsinkin talvella aallot ovat pidempiä ja tasaisempia, joten se on täydellinen kohde kaikille, jotka haluavat surffata Espanjassa talvella, etenkin aloittelijoille.

Paras saari surffaukseen on Fuerteventura, ja pohjoisessa sijaitseva Corralejo on tärkein surffikaupunki. Vaikka et olisikaan suuri surffauksen ystävä, Corralejosta löytyy myös paljon muita hyviä aktiviteetteja, kuten mönkijöillä ajelemista hiekkadyyneillä, snorklaamista Loboksen saarille, sekä espanjalaisista ruoista ja juomista nauttimista ja paljon muuta.

Kanariansaaret, ja varsinkin Gran Canaria, ovat muutenkin yksiä parhaimmista kohteista, jos haluat rantalomalle talvellakin. Mukavien talvilämpötilojen vuoksi Kanarialla rannoilla makoilu on yksi parhaista asioista Espanjassa talvella. Parhaat rannat ovat Anfi Beach ja Playa de Amadores, joihin pääsee helposti bussilla tai autolla saaren useimmista turistikaupungeista.

Kuva: Flickr / Jocelyn Erskine-Kellie

Kierros Andalusian kylien läpi

Andalusiassa, Espanjan eteläosassa, ilmasto on lempeä myös talvella, ja koska kesällä lämpötila voi olla sietämättömän korkea, tällä alueella vierailu talvella voi olla jopa suositeltavaa. Tunnettujen kaupunkien kuten Granadan, Sevillan tai Cordoban lisäksi Andalusiasta löytyy monia kauniita valkoisia ​​kyliä, jotka ovat vierailun arvoisia.

Yksi parhaimmista “road tripeistä” eli kiertomatkoista joita voit tehdä talvella Espanjassa, on Caminos de Pasión -reitin kylien ja pikkukaupunkien kiertäminen. Tämä on uskonnosta inspiraationsa saanut reitti, joka on omistettu pääsiäisviikon tapahtumille. Reitti kulkee kymmenen pienen kaupungin ja kylän läpi.

Mieleenpainuvimpia pysähdyksiä ovat Aléná la Real Jaénin maakunnassa, jossa on yksi alueen vaikuttavimmista kukkulalinnoista, Priego de Córdoba, jossa on valkoisia taloja ja mukulakivikadut täynnä kukkia, sekä Carmona, kaunis historiallinen kaupunki Sevillan maakunnassa. Game of Thrones -sarjan fanien kannattaa myös suunnata Osunaan, jossa härkätaisteluareenalla kuvattiin yksi sarjan upeimmista kohtauksista. Matka on myös gastronominen seikkailu, sillä esimerkiksi Espanjan tunnetuimmat oliiviöljyt tuotetaan näillä alueilla.

Kuva: Pixabay / Christer M

Golf

Espanja on tunnettu hyvänä kohteena golfin pelaamiseen ympäri vuoden. Paras paikka aktiviteetille Espanjassa on Andalusia, josta löytyy runsaasti kauniita ja myös haastavia golfkenttiä. Talvi on loistava aika pelata golfia Costa del Solilla lempeiden lämpötilojen ja runsaiden aurinkoisten päivien vuoksi. Kesällä, kun lämpötila on yli 40 astetta, on golfia melkoisen inhottava pelata. Espanjan etelärannikolla ei myöskään sada kovin usein.

Toinen etu golfin pelaamisessa talvella Espanjassa on lämpimän sään lisäksi, että majoitushinnat ovat yleensä halvempia kuin kesäisin.

Kuva: Flickr / Alejandro Pérez Tallón

Laskettelu

Yksi suosituimmista talviaktiviteeteista Espanjassa on laskettelu. Vuoristoista löytyy upeita laskettelukeskuksia ympäri Espanjan, kuten esimerkiksi Iberian niemimaalta, Andalusiasta, sekä Madridin alueelta. Eräs vierailun arvoisista kohteista on esimerkiksi Picos de Europassa sijaitseva San Isidro, joka on Asturian ja Leonin alueiden välillä.

Jos kuitenkin kaipaat aurinkoa samalla kun laskettelet, kannattaa kipaista Sierra Nevadaan Andalusiassa, joka on yksi parhaista laskettelukeskuksista koko Euroopassa. Ja jos etsit keskusta, joissa on pitkät laskettelurinteet, kannattaa silloin suunnata Pyreneille pohjoisempaan.

Kuva: Pixabay / Rosemaria

Camino de Invierno -vaellus

Vaellus ei ehkä ensimmäisenä tule mieleen talviaktiviteetteja pohtiessa, mutta on yksi tietty reitti nimeltä Camino de Invierno eli “talvireitti”, joka kannattaa kokea talvella. Camino de Invierno on yksi Camino de Santiagon pyhiinvaellusreiteistä, ja se alkaa Ponferradasta ja päättyy Santiago de Compostelaan kuten muutkin reitit.

Reitti perustettiin vaihtoehtoiseksi reitiksi Camino Francesilta ns. paetakseen O Cebreiro -solaa, jolle sataa paljon lunta talvella. Camino de Inviernosta tuli pian melko suosittu, ja nykyään monet pyhiinvaeltajat kulkevat sitä erillisenä reittinä.

Tämän reitin kokonaismatka on 263 km, ja sen suorittaminen kestää noin kaksi viikkoa. Toisin kuin muilla Camino-reiteillä, joissa monet paikat suljetaan talvikaudeksi, Talvi Caminolla kaikki normaalisti pysyvät auki, kuten albergues (hostellit pyhiinvaeltajille), ravintolat, infotoimistot jne.

Hyvä puoli Camino de Inviernon kävelyssä talvella on vähäisemmät ihmisruuhkat kuin kesäkuukausina, jolloin tuhannet pyhiinvaeltajat saapuvat Santiagoon päivittäin. Se tarkoittaa, että voit helposti saada paikan pyhiinvaeltajien messulle katedraalissa, tai mennä pyhiinvaeltajien toimistoon ja hankkia Camino-todistuksesi muutamassa minuutissa sen sijaan, että vietät kaksi tuntia jonossa kuten sesonkiaikana.

Kuva: Pixabay / Pexels

Tähtien katselu

Jos tähtien tutkiminen kiinnostaa sinua, on Espanjassa siihenkin hyvät puitteet. Itse asiassa talvi-illat Espanjassa ovat erityisen ihanteellisia maailmankaikkeuden mahtavan tähtikirkkaan loiston kokemiseen, ja tähän on paras paikka Calar Alton observatorio Almerían maakunnassa.

Observatoriossa voit varata illanvieton jonkin ammatillisista kaukoputkista parissa ja katsella kaukaisia ​​planeettoja ja galakseja asiantuntijoiden ohjauksella, joka on ainutlaatuinen kokemus ja ainoa kaltaistaan koko Euroopassa.

Espanjasta löytyy myös paljon muita vaihtoehtoja tähtien tutkimiseen, kuten tähtiretki Andalusian maaseudulle tai yöpyminen hotelleissa alueilla, jotka ovat tunnettuja pimeistä taivaista ja ympäristöystävällisyydestään.

Kuva: Flickr / Jonny Hunter

Illallinen siideritalossa

San Sebastian on kiistatta yksi parhaista gastronomiakohteista koko maailmassa. Vaikka parhaiden pintxojen etsiminen San Sebastianista on ympärivuotista tekemistä, on yksi ruokaan liittyvä aktiviteetti, joka on parasta talvella; illallinen siideritalossa (esp. “sidrería“, bask. “sagardotegi“).

Siiderituotanto on ollut olennainen osa Baskimaan kulttuuria vuosisatojen ajan, ja nykyään siiderin juominen on osa San Sebastianin jokapäiväistä elämää. Siideritalot avaavat yleensä ovensa tammikuun lopulla ja jatkavat toukokuuhun saakka. Tällä ajalla ne tarjoavat vierailijoille tämän tärkeimmän baskijuoman kokemisen. Monet siideritalot sijaitsevat muutaman kilometrin päässä San Sebastianin ulkopuolella, ja niihin pääsee julkisilla liikennevälineillä tai taksilla.

Siideritaloissa kävijät kokevat monen ruokalajin juhlaillallisen. Neljästä viiteen ruokalajiin kuuluva illallinen alkaa tyypillisesti paikallisesti tuotetulla leivonnaisella. Seuraavana on bacalaolla tai suolatulla turskalla täytetty tortilla. Pääruoka on yleensä suuri annos paikallista naudanlihaa, joka on grillattu täydellisen suussa sulavaksi. Paikalliset juustot, hunaja ja pähkinät täydentävät illallisen. Ja kaiken tämän kruunaa maukas siideri, ja vieraat saavat itse mennä tynnyrihuoneeseen täyttämään lasinsa. Yleensä myös paikallinen musiikki ja laulu täyttävät ilman, joten ruokailu siideritalossa San Sebastianissa on todellakin kulinaarinen kokemus, joka kannattaa kokea.

 

Talvella Espanjassa on mukava myös lämmitellä kahvin tai kaakaon kanssa lämpimien churrojen kera, joka on tyypillinen espanjalainen aamupala. Talvikuukaudet ovat myös erinomainen aika suunnata nähtävyyksille, joilla kesäsesonkina olisi paljon pidemmät jonot. Katso Espanjan monipuolisia nähtävyyksiä ja vierailukohteita alue-esittelyistä.

Lähde: The Globetrotter Gp

Liity keskusteluun