Vertaa asuntoja

Parhaat joulumarkkinat Espanjassa

Parhaat joulumarkkinat Espanjassa

  • 21/12/2020

Melkeinpä jokaisesta Espanjan kaupungista ja kylästä löytyy mukavia valoin ja kojuin varusteltuja markkinoita joulun aikaan. European Best Destinations on listannut koko Euroopan parhaat joulumarkkinat, ja listan kuudesta kohteesta viisi sijaitsevat Espanjassa.

Joulumarkkinat ovat suosittuja vierailun kohteita joulun aikaan, ja hyvä puoli on, että monissa kaupungeissa markkinat yleensä jatkuvat tammikuun puolelle, joten myös joulun jälkeen on vielä aikaa lähteä tutustumaan mitä kojuilla myydään.

European Best Destinationsin listalla ainoastaan ihan ensimmäinen paikka meni Portugaliin Madeiralle, mutta kaikki muut listan joulumarkkinoista sijaitsevat Espanjassa. Katso alta, missä Espanjan kaupungeissa järjestetään parhaimmat joulumarkkinat.

Málaga

Málaga on yksi Euroopan trendikkäimmistä kohteista. Tämä yllättävä kaupunki on sekoitus kaikkea mistä pidät: aurinkoa, rantoja, kulttuuria, aitoutta, perinteitä, ostoksia.

Talvella Málaga ei ole tyytyväinen vain yksiin pieniin joulumarkkinoihin palmujen varjossa, vaan ympäri kaupunkia löytyy useita markkinoita. Málaga on tunnettu myös jouluvaloistaan, jotka ovat yksiä koko Euroopan kauneimmista valaistuksista.

Málagan markkinat jatkuvat yleensä 7. tammikuuta asti.

Madrid

Madrid on talvella hieman kylmempi esimerkiksi Málagaan verrattuna, mutta Espanjan pääkaupunki tarjoaa yhdet kauneimmista joulumarkkinoista eli Plaza Mayorin Mercado de Navidad.

Plaza Mayorin lisäksi kaupungista löytyy kolme muuta joulumarkkinapaikkaa. Mercado de Navidad de Plaza Mayorilta voi löytää muun muassa käsintehtyjä lahjoja, paikallisia herkkuja sekä kansainvälisiä erikoisuuksia. Unohda perinteinen glögi ja hemmottele itseäsi lasillisella Cavaa (espanjalaista kuohuviiniä) yhdellä maailman kauneimmista aukioista.

Madridin markkinat jatkuvat yleensä 31. joulukuuta asti.

Kuva: flickr / denAsuncioner

Barcelona

Fira de Santa Llúcia -joulumarkkinat Barcelonassa ovat yhdet vanhimmista markkinoista koko Euroopassa. Barcelonan ja Katalonian parhaat käsityöläiset ovat esittäneet vierailijoilleen upeita tuotteitaan jo lähes 250 vuotta. Täällä voit nähdä muun muassa kauniita valaistuksia, seimikuvaelmia, käsintehtyjä paikallisia tuotteita, mutta myös kasvimarkkinoita (koska lämpötilat ovat leudot Barcelonassa talvella).

Fira de Santa Llúcia markkinat sijaitsevat Avenida de la Catedral -kadulla Barcelonan goottilaisessa korttelissa, mutta jatkuvat vain 23. joulukuuta asti.

Sevilla

Sevillan kaupungin keskustasta, katedraalin juurelta, voit löytää kaikki tarvittavat joululahjat. Tämän upean ja historiallisen kaupungin markkinoilta voit lisäksi ostaa muun muassa kaikenlaisia suussasulavia herkkuja ja paikallisia viinejä, joita maistella paikan päällä tai viedä kotiin, sekä käsitöitä, matkamuistoja ja paljon muuta!

Sevillan markkinat jatkuvat yleensä 5. tammikuuta asti.

Kuva: flickr / denAsuncioner

Granada

Myös Granadassa järjestetään useita joulumarkkinoita ympäri kaupunkia. Täällä pääset nauttimaan paikallisista erikoisuuksista, kuten Pan Cadiz tai Polvoron de Jijona, sekä voit nähdä myös katuesityksiä tai suunnata useille nuorille ja vanhemmille sopiville aktiviteeteille.

Tunnetuin Granada Christmas Market sijaitsee Plaza Bib Ramblalla katedraalin vieressä. Granadan markkinat jatkuvat yleensä 6. tammikuuta asti.

Lähde: European Best Destinations

Liity keskusteluun