Perhospuisto Espanjan suosikkinähtävyys

Julkaistu: 16.01.2022
AjankohtaistaAjanvieteUusimmat
add one

Aurinkorannikolla Benalmádenassa sijaitseva Mariposario eli perhospuisto on yksi kaupungin suosituimmista nähtävyyksistä. Tämä Euroopan suurin perhospuisto on nyt valittu koko Espanjan parhaaksi nähtävyydeksi.

Perhospuisto nimitettiin yleisöäänestyksellä yhdeksi suosituimmista Espanjan nähtävyyksistä Tiqets-varaussivuston järjestämässä Remarkable Venue Awards -kilpailussa. Sevillassa viime vuoden lopulla järjestetyssä tilaisuudessa alan asiantuntijoista koostuva paneeli valitsi sen parhaaksi nähtävyydeksi sen erinomaisen tarjonnan, vetovoiman sekä asiakkaiden arvostelujen perusteella.

Perhospuiston ulkomuoto on jo itsessään hulppea.
Benalmádenan ylpeys

Benalmádenan Mariposario vei Espanjan parhaan nähtävyyden tittelin muun muassa Toledon Puy du Fou -huvipuiston, Barcelonan Codorníu viinitilan sekä Las Palmasin Poema del Mar -akvaarion edestä.

Benalmádenan pormestari Víctor Navasin mukaan Benalmádena tarjoaa eniten vapaa-ajan nähtävyyksiä sekä matkailukohteita Málagan provinssin rannikolla. Navas kertoo kaupungin olevan ylpeä siitä, kaupungin nähtävyys on valittu Remarkable Venue Award -palkinnon saajaksi.

Perhospuiston tekninen johtaja ja eläinlääkäri Asunción Gómez sanoo, että ilo on vielä suurempi, kun otetaan huomioon, että itse vierailijat nimesivät Mariposarion mukaan kilpailuun.

Perhospuisto sopii kaikenikäisille.
Paikka koko perheelle

Benalmádena Pueblon vieressä sijaitsevassa perhospuistossa riittää ihmeteltävää ja kokemista koko perheelle. Myös luonnonystävät arvostavat perhospuistoa, sillä siellä voi nähdä yli 150 erilaista perhoslajia eri puolilta maailmaa, erityisesti tropiikista. Tyypillisesti siellä asuu vähintään 1500 näitä värikkäitä olentoja.

Perhosten elinajanodote on kuitenkin vain noin kahdesta kolmeen viikkoa. Niiden lyhyen elinkaaren vuoksi Mariposarion väestö uusiutuu jatkuvasti, ja vierailijat pääsevät näkemään uusia ja erilaisia lajikkeita joka visiitillään.

Puiston perhoset elävät luonnollisessa ympäristössä, joka on suunniteltu sopimaan niiden oletusympäristöihinsä. Ne saavat myös lentää puistossa irrallaan. Puistossa on perhosten lisäksi myös muita eksoottisia eläimiä kuten tukaaneja, kilpikonnia, lepakoita, sammakoita ja papukaijoja.

Puistossa voi nähdä yli tuhat eri perhoslajiketta.
Kilpailu maailman parhaista kohteista

Remarkable Venue Awards -kilpailussa äänestettiin muun muassa paras nähtävyys, paras huvipuisto, paras eläintarha, parhaat asiakaskokemukset ja muita palkintoja. Kilpailussa on mukana ehdokkaita ympäri Eurooppaa sekä Yhdysvaltoja.

Kilpailun finaali järjestetään myöhemmin tammikuussa Yhdysvalloissa, jossa on mukana näitä parhaita nähtävyyksiä ympäri maailman. Näistä valitaan koko maapallon suosituimmat kohteet.

Lue lisää Benalmádenasta ja sen nähtävyyksistä.

Lähteet: SUR, ThinkSpain,

kuvat: Espanja.Com, Mariposario

Jaa:

Uutiskirje Tammi 02/22

Espanjan upeat laskettelukeskukset

add one