Vertaa asuntoja

Perinteisiä andalusialaisia herkkuja luonnonrauhassa

Perinteisiä andalusialaisia herkkuja luonnonrauhassa

  • 08/08/2020

Aurinkorannikon suomalaisille on vuosien saatossa tullut hyvin tutuksi Antonio ja hänen Los Pacosin campolla sijaitseva baari ja ravintola Peña Caballista la Retama de Mijas. Antonio nukkui pois tänä keväänä, mutta peña jatkaa suvun käsissä. Antonion tytär Reija kirjoitti tunnelmallisen tekstin paikasta ja sen historiasta.

Ihmiset voivat irroitella, nauttia ja syödä hyvin kotitekoista ruokaa

20 vuotta sitten Antonio Márquez ja hänen parhaan kaverinsa kanssa Luis, saivat idean rakentaa paikan Mijasin kukkuloille. Minne hevosten ystävät ja ratsastajat sekä tietenkin muut ihmiset jotka haluavat maaseudun rauhaan nauttimaan mahtavista maisemista ja antimista jota tämä paikka (peña) tarjoaa. 20.5 tänä samana vuonna paikan perustaja Antonio Marquez nukkui pois.

María, Manolo ja Belinda

Siitä lähtien Antonion perhejäsenet pitävät paikkaa, Belinda ottaa tilauksia vastaan pöydissä, María työskentelee keittiössä ja Manolo on tiskin takana hoitaen juomatilaukset ja myös hoitaa grilli tilaukset sekä paellan sunnuntaisin.

Kun pääsen Peñaan, ensimmäinen asia, joka yllättää minut, on paikan rauhallisuus ja upeat näkymät, joita ravintola tarjoaa.

En voi olla ihastelematta paikkaa. Etäisyydessä siintää Fuengirola ja sitä ympäröivät vuoret sekä Välimeri. Olen hullaantunut paikan tarjoamista vaikuttavista näkymistä ja istumme keskustelemaan toiseen paikan kahdesta andalusialaisesta terassista.

Tämän hyvin tyypillisen andalusialaisen ja tunnusomaisen paikan omistaja on nimeltään Belinda. Hän on Antonion Márquez Pérezin tytär ja kysyn häneltä paikasta ja kuinka se syntyi? Johon hän vastaa, että tämä paikka syntyi hänen isänsä, Antonio Márquez Pérezin ja isän ystävän Luisin ponnisteluista. Kaksikymmentä vuotta sitten isä ja Luis loivat tämän kaiken tyhjästä. Kaikki oli peltoa ja karua kovaa maata, mutta heillä oli unelma perustaa paikka, johon ratsastajat ja hevosten ystävät voisivat tulla tapaamaan toisiaan ja viettämään aikaa yhdessä.

Uudessa vaiheessa, jossa hän ja hänen setänsä nyt johtavat paikkaa, on siitä muodostunut perheiden ja turistien kokoontumispaikka, mutta ennen kaikkea niiden samojen ihmisten paikka, jotka ovat käyneet paikassa sen perustamisesta lähtien. Nämä vakio ihmiset ovat paikan sielu. He tulevat syömään ja pitämään hauskaa.

-Olen asunut Helsingissä 12 vuotta, jossa opiskelin kokiksi. Aina olen tykännyt työskennellä asiakaspalvelussa ja vuorovaikutuksessa ihmisten kanssa. Tämä on paras paikka kielten harjoitteluun, meidän asiakkaisemme ovat pääsääntöisesti suomalaisia, englantilaisia sekä espanjalaisia– Belinda kertoi.

Kysyn häneltä, mikä on paikan salaisuus? Siihen hän sanoo minulle, joka se on itsessään “paikka”, sillä se tarjoaa rauhallisen ympäristön kaupungin ulkopuolella, maisemineen. Hän jatkaa, että myös kotitekoinen ruoka, jota hänen tätinsä María (Antonion sisko) valmistaa houkuttelee asiakkaita. Marian erikoisuus on hänen krokettinsa. –Belinda korostaa.

Viikolla ravintolassa on normaali menu, joka koostuu lihasta, paistetusta paprikasta, salaateista, ranskalaiset ja kuuluisista kroketeista. Mutta viikonloppuna on hiukan erilainen menu: perjantaisin ja lauantaisin, he tarjoavat grilliruokia ja sunnuntaisin paella on Manolo sedän tekemä.

Manolo valmistaa sunnuntaina lounastajille paellaa

Peña Caballistan valtaavat talvella enemmän turismit, koska Costa del Sol tarjoaa lämpimän talven, jossa ihmiset menevät patikoimaan Fuengirolasta- Mijakseen.

-Normaalisti, meillä on vilkkaampaa talvella, koska kesällä on niin kuuma ja ihmiset kävelevät vähemmän. Juhannuksena ravintolan molemmat terrasit olivat täynnä, –Belinda sanoi.

Puhumme myös hevosista, koska vieressä sijaitsee hevostalli. -muutama vuosi sitten isäni ystävä Luis huolehti hevosista, – Belinda huomautti. Lyhyesti sanottuna, jos tarvitset paikan irrottautua melusta ja suurista väkijoukoista, Peña Caballista La Retama de Mijas on ehdottomasti sinun paikkasi.

Sinua jäi kaipaamaan perheenjäsenet ja ystävät, lepää rauhassa Antonio.

Teksti ja kuvat: Reija Márquez Huttunen

Liity keskusteluun