Remontoiminen sallittu nyt myös asutuissa kiinteistöissä

Julkaistu: 26.05.2020
AjankohtaistaPoikkeustilannetiedotusRemontointi ja rakentaminenUusimmatVideot
add one

Espanjan terveysministeriö on muuttanut poikkeustilasäännöstöä niin, että nyt myös asuttujen kiinteistöjen remointointi on sallittua. Poikkeustilaa ruvetaan muutenkin purkamaan lähiaikoina.

Maanantaista 25. toukokuuta lähtien koko Espanjassa voidaan remontoida tai muuten kunnostaa myös asuttuja kiinteistöjä. Tähän saakka se oli kiellettyä aikaisemman poikkeustila-asetuksen nojalla.

Asetuksen muutos julkaistiin maan virallisessa lehdessä (BOE) lauantaina. Kiinteistöjen parannustöiden aikana on aina noudatettava poikkeustila-asetuksen mukaisia kahden metrin turvaetäisyys- ja hygieniasääntöjä.

Lisäksi 2-vaiheessa (Fase 2) on nyt mahdollista vierailla hoitolaitoksissa sukulaisia tapaamassa maakuntahallinnon ohjeita noudattaen.

Terveysministeriö on siten alkanut palauttaa paikallishallinnolle sille kuuluvia toimintoja, jotka ovat olleet poikkeustilasäädösten vuoksi väliaikaisesti kokonaan keskushallinnon määräysvallassa.

Poikkeustilan purkaminen

Pääministeri Pedro Sánchez lupasi sunnuntaina maakuntajohtajien kanssa pitämässään videopalaverissa, että poikkeustila puretaan muutamissa maakunnissa täysin ’jo lähiaikoina’ ja kaikkialla Espanjassa kesäkuun loppuun tai viimeistään heinäkuun alkupuolelle mennessä. Kanariansaaret lienee ensimmäisten rajoituksista vapautettujen joukossa.

Espanjan eri alueet, jotka ovat koronarajoitusten purkamisen ykkös- tai kakkosvaiheessa 25. toukokuuta.

Katso myös Espanja.Comin video remontoidusta upeasta huvilasta Benalmadenassa!

ILMOITUS
Remonttipalvelut luotettavasti ja ammattitaidolla Aurinkorannikolla hoitaa Fluico Instalaciones!

Artikkeliteksti: Arto Ryynänen

Jaa:

Espanjan tavoitteena avata matkailua alueittain

Näin toimit 2-vaiheessa

add one