Renfe kieltää sähköpotkulaudat kaikissa Espanjan junissa 12. joulukuuta alkaen

Julkaistu: 05.12.2023
Ajankohtaista

Espanjan valtion rautatieyhtiö Renfe on päättänyt kieltää sähköpotkulautojen kuljettamisen kaikissa matkustajajunissa. Kielto koskee Cercanías-lähijunia sekä alueellisia, pitkän matkan ja luotijunia.

Sähköpotkulautojen kielto tulee voimaan kaikissa Espanjan junissa (AVE, Avlo, Alvia, Avant, Euromed ja Intercity) 12. joulukuuta, ja sen syynä ovat joissakin joukkoliikennepalveluiden kulkuneuvoissa sattuneet akkupalot. Akkupaloja on tapahtunut eri syistä, kuten akun peukalointi, kolhujen aiheuttamat vauriot, akun kuluminen ja erilaisten laturien käyttö.

Uudet säännöt eivät koske ainoastaan sähköpotkulautoja, vaan myös muita sähkö- tai akkukäyttöisiä henkilökulkuvälineitä, lukuun ottamatta liikuntarajoitteisille tarkoitettuja sähköpolkupyöriä.

Renfe kertoi, että säännöt otetaan käyttöön matkustajien turvallisuuden takaamiseksi ja ne vastaavat sääntöjä, jotka on otettu käyttöön myös muualla Espanjassa ja Euroopassa.

Sevilla oli ensimmäinen espanjalainen kaupunki vuonna 2021, joka kielsi matkustajia matkustamasta metrossa sähköpotkulautojen kanssa arkipäivän ruuhka-aikoina.

Katalonia kielsi viime helmikuussa sähköpotkulautojen kanssa matkustavilta pääsyn sekä julkisen liikenteen ajoneuvoihin että julkisen liikenteen tiloihin (asemille ja asemalaitureille) Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) -palveluissa. Kielto toteutettiin marraskuussa 2022 tapahtuneen sähköpotkulaudan räjähdyksen jälkeen.

Sähköpotkulautojen pääsy Regional Transport Consortiumin hallinnoimiin julkisen liikenteen palveluihin (esimerkiksi metroihin ja linja-autoihin) kiellettiin myös Madridin alueella 4. marraskuuta alkaen.

Madridissa sähköpotkulaudat ovat kiellettyjä julkisen liikenteen kulkuneuvoissa.

Isossa-Britanniassa ja Irlannissa jotkin rautatieyhtiöt ovat kieltäneet sähköpotkulaudat. Samoin Lontoon metro sekä Hampuri ovat kieltäneet sähköpotkulaudat junissaan.

Säännön tultua voimaan Renfe voi määrätä matkustajan poistumaan junasta, jos hänellä on mukanaan esine, matkatavara tai ajoneuvo, joka vaarantaa kuljetuksen sujuvuuden tai matkustajien turvallisuuden.

Jos Renfen hallinnoimilla Cercanías-rautatieasemilla nähdään matkustaja sähköpotkulauden kera, asiakkaalle ilmoitetaan kiellosta. Tarkastajat ja turvahenkilöstö voivat tehdä myös satunnaisia tarkastuksia.

sääntynyt 66 prosenttia kesään 2022 verrattuna.

Lue lisää:
Espanjassa suunnitellaan lyhyiden sisäisten lentojen kieltämistä
Marbellassa otetaan käyttöön uudet tiukat säännöt sähköpotkulautailijoille
Espanjassa matkustetaan yhä useammin junalla kuin lentokoneella
Málagan ja Madridin väliseen junaliikenteeseen on pian tiedossa lisää kilpailua
Uusi junayhteys yhdistää Málagan ja Antequeran
Uusi junayhteys vie patikoijat suoraan Caminito del Rey -reitille

Lähde
surinenglish.es

Teksti ja kuvat Espanja.Com
toimitus@espanja.com

Jaa:

Espanjassa Ellun kaa – Osa 35!

Örisevät ja Sirisevät yhtyivät komeasti