Vertaa asuntoja

Sean Conneryn ja Marbellan suhde kesti 30 vuotta

Sean Conneryn ja Marbellan suhde kesti 30 vuotta

  • 04/11/2020

Skotlantilaissyntyisen Sean Conneryn läheiset vahvistivat lauantaina 31. lokakuuta 90-vuotiaan näyttelijän nukkuneen pois kotonaan Bahamalla. Connery vietti 1970-luvulta lähtien vuosituhannen loppuun saakka pitkiä aikoja Marbellassa. Lopulta asiat saivat käänteen, jonka jälkeen näyttelijää ei enää Costa del Solilla nähty.

Sean Connery oli aikoinaan tuttu näky ulkoilumattamassa koiriaan Marbellan rannoilla tai ruokailemassa vaimonsa kanssa rantakadulla. Skotti nähtiin usein Plaza de los Naranjosilla syömässä aamupalaksi churroja seuranaan espanjalaisnäyttelijä, aristokraatikko ja Marbellan turistitoimiston entinen johtaja Jaime de Mora, jonka kanssa aika kului hyvin myös golfkentillä. Conneryn golfharrastus oli saanut alkunsa 1960-luvun puolivälissä ja siitä kehkeytyi elinikäinen intohimo.

Skotlantilaislähtöinen Connery vietti ensimmäisen Espanjan kesänsä prinssi Alfonso de Hohenlohen perustamalla ja isännöimällä Marbella Clubilla, mutta osti pian rannikolta oman talon.

”Salainen agentti 007” omisti kodin Marbellassa lähes kolmen vuosikymmenen ajan. Näyttelijä matkusti Finca Malibún suojiin lomailemaan ja viettämään aikoja elokuvien kuvausten välillä. Kyseisinä vuosina, joita myös ”Marbellan kulta-ajaksi” kutsutaan, rantakaupungissa juhlittiin vuorokauden ympäri ja paikkakunta vilisi niin espanjalaisia kuin kansainvälisestikin tunnettuja julkisuuden henkilöitä.

Suihkuseurapiirien pyhimys

Connery oli pitkäaikaisen vaimonsa Micheline Roquebrunen kanssa tuttu näky niin katukuvassa kuin jet set -piireissäkin. Tunnettu pariskunta viihtyi Aurinkorannikolla hyvin, sillä he saivat etenkin alkuaikana liikkua julkisilla paikoilla suhteellisen rauhassa ihailijoilta.

Sean Conneryn kerrotaan noudattaneen Espanjassakin terveitä elämäntapoja. Vodkamartineja tai tupakkaa ei hänen kädessään nähty, ja näyttelijän sanotaan pysytelleen kaukana tuohon aikaan kaupungissa hyvin avoimesti käytetyistä huumeista.

Näyttelijä liikkui julkisuudessa lähes poikkeuksetta vain marokkolais-ranskalaisen taiteilijavaimonsa kera. Pariskunta avioitui vuonna 1975 ja pysytteli yhdessä Conneryn kuolemaan saakka.

Sean Connery ehti olla naimisissa Micheline Roquebrunen kanssa 45 vuotta.

”Ette näe minua alushoususillani”

Jesús Gilin ollessa Marbellan pormestarina Finca Malibún ympärille nousi uusia rakennuksia siihen tahtiin, että Connery ja Roquebrune kokivat yksityisyytensä kärsivän. ”Naapurit eivät tule näkemään minua alushoususillani”, Conneryn kerrotaan tuhahtaneen. Pari laittoi Marbellan kotinsa myyntiin 1990-luvun loppupuolella ja muutti Bahamalle.

Näyttelijän nimi nousi otsikoihin uuden vuosituhannen puolella, kun kaupungin korruptiovyyhtejä selviteltiin. Skottilaisen entisen talon ja tontin myyntioperaatiota väitettiin vilpilliseksi ja pariskunta sai syytteen veropetoksesta. Merenrannassa sijaitsevan tilan paikalle annettiinkin kaupan jälkeen lupa rakentaa 72 luksuskiinteistön kompleksi.

Tapaus ”Goldfinger”

Vuonna 2010 avattiin oikeusjuttu Sean Connerya vastaan, mutta mies ei koskaan saapunut oikeuteen, huonoon terveydentilaansa vedoten. Vuonna 2013 julkaistulla päätöslauselmalla uhattiin jopa pistää kansainvälinen pidätysmääräys näyttelijästä vaimoineen.

Tapaus ”Goldfinger” saatiin kuitenkin päätökseen ilman etsintäkuulutuksia, kun Connery vannoi oikeuden edessä Bahamassa olleensa täysin tietämätön tulevista rakennussuunnitelmista kaupan hetkellä. Myöhemmin saatiin ratkaistua kanteet myös hänen vaimonsa osalta.

Vuonna 2016 pidetyssä oikeudenkäynnissä kaupunkisuunnittelusta vastannut Juan Antonio Roca vapautettiin syytteistä ja useaan korruptiosotkuun sekaantunut entinen pormestari Julián Muñoz tuomittiin vuodeksi vankeuteen. Sean Connerya ja vaimoaan Michelinea ei sen koommin Aurinkorannikolla nähty.

Lähteet: Diariovasco.com, Elpais.com ja Vanitatis.elconfidencial.com

Liity keskusteluun