Sevillan viisi tuntematonta vierailukohdetta

Julkaistu: 18.02.2023
AjankohtaistaAlue-esittelytEläminen ja lomailu

Sevillan upea kaupunki on täynnä taidetta, kulttuuria ja historiaa. Turisteja kiinnostavat erityisesti tunnetut paikat, kuten Plaza de España -aukio, Sevillan katedraali ja Real Alcázarin kuninkaallinen palatsi. Matkaoppaista ei löydy kuitenkaan kaikkea, sillä niiden ulkopuolella on monia näkemisen arvoisia kohteita, joita Andalusian pääkaupungilla on tarjota.

20minutos-verkkomedian Viajes-osio on valinnut Sevillasta viisi vähemmän tunnettua paikkaa, joihin kannattaa käydä tutustumassa Sevillan matkalla.

Plaza del Cabildo

Arenalin kaupunginosasta löytyy kaunis 1900-luvulta peräisin oleva Plaza del Cabildo -aukio, jossa on upeita käytäviä, holvikaaripylväitä ja parvekkeita. Se sijaitsee ihan vanhan kaupungin vieressä, ja se on ollut osa vanhaa Colegio de San Miguel -koulua.

Plaza de Cabildo on kaunis koristeellinen aukio Sevillan Arenal-kaupunginosassa. Kuva Flickr.
Fábrica de Artillería

Fábrica de Artillería -asetehdas on tärkeä maamerkki Sevillan teollisuusarkkitehtuurissa. Sen rakentaminen alkoi 1700-luvulla, ja vuosien kuluessa siihen on tehty useita modernisoivia laajennuksia. Asetehdastoiminta loppui rakennuksessa jo vuonna 1991. Nyt vuonna 2023 siitä tulee kulttuurialojen keskus, Centro de Industrias Culturales Magallanes. Se ylläpitää mm. coworking-tiloja, erilaisia työpajoja, äänitysstudioita, näyttelytiloja ja toimistoja.

Sevillan teollisuusarkkitehtuurin helmi Fábrica de Artillería aloittaa pian toimintansa kulttuurikeskuksena. Kuva Wikimedia.
Pabellón de Marruecos

Pabellón de Marruecos eli marokkolainen paviljonki on tänä päivänä Välimeren kolmen kulttuurin säätiö eli Fundación Tres Culturas del Mediterráneo. Se on Marokon lahjoittama arkkitehtuurinen jalokivi, jossa voi nauttia mm. erilaisista näyttelyistä, konferensseista, työpajoista, kirjallisuusesittelyistä, kursseista ja opastetuista kierroksista.

Pabellón de Marruecos on Marokon antama lahja Sevillalle. Kuva Wikimedia.
Monasterio de San Jerónimo

San Jerónimon veljeskunta saapui Sevillaan 1400-luvulla, jolloin perustettiin kaksi luostaria. Toinen niistä on Fray Diego Martínez de Medinan vuonna 1414 perustama. Espanjan kuningas nukkui siellä useaan otteeseen, ja siellä oli yksi alueen tärkeimmistä kirjapainoista. Pitkän restaurointityön jälkeen se on avoinna yleisölle, joka voi vierailla pääluostarissa ja kellotornissa.

Monasterio de San Jerónimo on ollut myös Espanjan kuninkaan yöpymispaikka. Kuva Wikimedia.
Columnas romanas

Santa Cruzin kaupunginosassa, modernien rakennusten keskelle kätkeytyneenä, löytyy erikoinen nähtävyys. Sisäpihalla nimittäin seisoo kolme 15 metriä korkeaa roomalaispylvästä, jotka ovat saattaneet olla osa temppeliä. Kaiken kaikkiaan pylväitä löytyi kuusi. Kaksi niistä ovat Alameda de Hércules -puutarha-aukiolla ja yksi niistä murtui, kun Pedro I yritti siirtää sitä Real Alcázarin palatsiin.

Columnas romanas -pylväät sijiatsevat Santa Cruzin kaupunginosassa tavallisten asuintalojen keskellä. Kuva Flickr.

Lue lisää:
Sevilla kieltää pian tupakoinnin Plaza de la España -aukiolla ja Parque de María Luisa -puistossa
Sevillan kadut johdattavat aitoon tunnelmaan

Lähde
20minutos.es

Pääkuva Flickr
Teksti Espanja.Com
toimitus@espanja.com

Jaa:

Espanjan asuntomarkkinoiden edullisimmat kunnat

Fugesingers: Vauhti sen kun kiihtyy!