Vertaa asuntoja

Sierra Nevada kutsuu kesälläkin!

Sierra Nevada kutsuu kesälläkin!

  • 27/06/2020

Sierra Nevadan hiihtokeskuksen maisemissa tapahtuu kaikenlaista kesäkuukausinakin. Seikkailupuisto kutsuu rohkeita ja festarit musiikkipersoonia. Köysihissit nytkähtävät käyntiin 18. heinäkuuta ja tarjolla on paljon tekemistä opastetuista vaellusretkistä tähtien tarkkailuun.  Tutustu kesäohjelmaan!

Sierra Nevada tarjoaa talviurheilukohteena tunnetussa keskuksessaan kesän mittaan paljon aktiviteetteja koko perheelle: kesäkelkkailua, opastettuja luontoretkiä, maastopyöräilyä manner-Espanjan korkeimpien vuorten rinteillä, tähtitaivaaseen tutustumista, konsertteja tai vaikkapa uiskentelua ulkoaltaalla vuoristomaisemien keskellä.

Mirlo Blancon puistossa pääsee laskemaan mäkeä kesälläkin.

Eteläisessä Espanjassa, Andalusiassa, sijaitseva Sierra Nevadan luonnonpuistoalue on kasvistoltaan ja eläimistöltään erittäin rikasta seutua. Vuoristoalueesta on suojeltua yhteensä 170.000 hehtaaria. Monille paikka on tuttu Euroopan eteläisimmästä laskettelukeskuksestaan, mutta vuoristo on suosittu retkikohde myös kesähelteillä.

Kesäturismin sesonki on Espanjassa kovimmillaan heinä-elokuussa. Sierra Nevadan kesäaktiviteettien sarja käynnistyy heinäkuun 18. päivä ja ohjelmaa riittää aina syyskuun 6. päivään saakka. Heinäkuussa starttaavat myös köysihissit kuljettamaan vierailijoita rinteitä ylöspäin. Ylhäällä voi ihailla retkioppaan kera auringonnousuja ja -laskuja, tiirailla kaukoputkilla perseidejä yöaikaan tai osallistua vuoriston biologiaa ja geologiaa esitteleville reiteille.

Seikkailua ja urheilua

Kesävieraita kuljettavat vuorille Borreguilesin gondolihissi sekä Veletan hiihtohissi. Pradollanon keskustasta voi näin nousta moottorilla toimivien kuljettimien avulla lähes 3.000 metrin korkeuteen. Siellä on mahdollisuus valita useiden eri vaellusreittien joukosta omansa. Eräs suosituimmista on Lagunillos de la Virgenin reitti, jonka lumesta sulaneet vedet ovat Dílar-joen synnyinsija.

Tubbing on eräs seikkailupuiston hauskuutuksista.

Lapsiperheiden suosiossa on Mirlo Blancon seikkailupuisto. Siellä voi hyppiä kokeilla trampoliineja, tirolina-köysirataa, kesäkelkkarataa tai tubbingia. Pradollanosta löytyy myös kenties Espanjan korkeimmalla sijaitseva, lämmitetty uima-allas Club Montebajon yhteydestä. Allas on avoinna yleisölle 18.7.–6.9. kello 12:00–19:45, ja päivälippu kustantaa arkisin 6,50 euroa sekä viikonloppuisin ja pyhäpäivinä 10,00 euroa.

Keskilämpötila on Sierra Nevadassa kesäisin ulkona liikkumiseen sopiva 20 astetta.

Samoin kuin talvisin on eritasoisia rinteitä laskettelijoille, voivat maastopyöräilyn harrastajat valita kesällä eritasoisia alastuloreittejä. Veletan, Maribelin ja Ríon reitit tarjoavat noin kymmenen kilometriä mäkiä ja kurveja, ja rämäpäisimmät voivat kokeilla matkan varrelle puusta rakennettuja hyppyripaikkoja. Maastopyöräilytekniikasta järjestetään kurssejakin Luis Zarcon toimesta 18.7.–6.8.

Suosituimmat tapahtumat

Suosituimmat, viikonloppuisin järjestettävät astronomiatapahtumat kantavat nimiä Amanecer en el Veleta ja Atardecer en el Veleta. ja niillä päästään nimensä mukaisesti seuraamaan auringonnousua tai auringonlaskua Veleta-vuorelta. Ryhmien koko on rajallinen ja osallistuminen vaatii siis ennakkoilmottautumisen.

Sierra Nevadalta löytyy manner-Espanjan korkein vuorenhuippu, Mulhacén (3482 m).

Alueen turismista vastaavat tahot kertovat, että koronaviruksen värittämästä keväästä huolimatta ilmaisia kulttuuritapahtumia pystytään järjestämään entiseen malliin. Luvassa on esimerkiksi Apachen konsertti 25. heinäkuuta, osana Granadan musiikki- ja tanssifestivaalia. Rockin ystävät voivat pistää kalenteriinsa festivaalin XI Rock Sierra Nevada ”Por Todo lo Alto” 28.-29. elokuuta.

Cetursa Sierra Nevada varautuu myös kesäaikaan turistien mahdollisiin loukkaantumisiin, ja ensiapuasemat ovat toiminnassa talvisesongin tapaan.

Persiedejä ja uskomattoman kirkasta tähtitaivasta tutkitaan suurilla kaukoputkilla.

Kesäohjelma sisältää kolmisenkymmentä aktiviteettia, joihin voi tutustua tarkemmin verkkosivujen kalenterissa. Tässä otteita tarjonnasta.

– Auringonnousu Veletalla: 26. heinäkuuta, 2., 9., 16., 23. ja 30. elokuuta sekä 6. syyskuuta
– Auringonlasku Veletalla: 18. ja 25. heinäkuuta, 1., 8., 15., 22. ja 29. elokuuta sekä 5. syyskuuta
– Apachen konsertti: 25. heinäkuuta
– Mulhacénin vaellusreitti: 27. heinäkuuta ja 23. elokuuta
– Päivä geologina: 26. heinäkuuta sekä 9. ja 30. elokuuta
– Päivä biologina: 2. ja 18. elokuuta sekä 6. syyskuuta
– Perseidien tutkintaa: 12. elokuuta
– Veleta–Los Machos -vaellusreitti: 8. ja 22. elokuuta
– Rockfestivaali Sierra Nevada Por Todo Lo Alto: 28.–29. elokuuta

Sierra Nevadassa järjestetään kesällä myös rockfestivaali.

Köysihissien toiminta

– Borreguiles (2149 metristä 2683 metriin): avoinna päivittäin kello 9:00–18:15

– Veleta (2690 metristä 2915 metriin): avoinna päivittäin 9:15–17:45

Katso tältä videolta, miltä vuoristossa kesäaikaan näyttää:

Lähteet: Diariosur.es ja Sierranevada.es, kuvat: Cetursa Sierra Nevada

Liity keskusteluun