Siurana – pieni kylä Kataloniassa

Julkaistu: 07.09.2019
AjankohtaistaAlue-esittelytEläminen ja lomailu
add one

Espanjan valttikortti ja erityisen viehättävyyden lähde ovat pienen pienet asutuskeskukset, joita ei ehkä ole kovin helppo löytää. Mutta niitä kannattaa etsiä. Yksi näistä paikoista on Siurana, joka sijaitsee Prioratin alueella Kataloniassa. Pieni kylä on yli 700 metrin korkeudessa, ja se pitää sisällään monia muistoja maan historiasta. Mikä tahansa Siuranasta otettu valokuva on kuin postikortti. Paikka onkin nimetty Prioratin alueen valokuvauksellisimmaksi kyläksi.

Siurana kertoo historiastaan alueelle saapuvalle matkamiehelle ja naiselle jo pelkän vilauksen perusteella. Yksi vohjeistä on kylän vanha arabialainen linna, jota rakennettiin vielä 800-luvulla, kun maurilaiset hyökkäsivät Kataloniaan. Kylän pikkuruiset tiet on kivetty ja ne johtavat kylän tärkeimpiin paikkoihin. Yksi näistä paikoista on kylän korkein paikka, linnoitus, jossa maaherra asui.

Toinen merkittävä vanha rakennus on kirkko, joka on omistettu kylän suojelijalle, Santa Maria de Siuranalle. Kirkko on rakennettu 1000- ja 1100-lukujen vaihteessa. Kuten suurin osa muistakin kylän vanhoista rakennuksista, kirkko on säilynyt hyvin erikoisen sijaintinsa ansiosta.

Siurana ei ole vain kaunis paikka, sillä on tarjottavana myös mielenkiintoinen historia. Siurana sopii ihmisille, jotka harrastavat vuorikiipeilyä ja pitävät aktiivisista lepopäivistä.

Paikka sopii sinulle myös niille, jotka pitävät leppoisista kävelylenkeistä. Voit tutustua kylän upeaan lähiympäristöön esimerkiksi kävelemällä kylästä vanhaa polkua pitkin toiseen asutuskeskukseen, Cornudella de Montsantiin, josta avautuu taianomainen näkymä Siuranan kylään.

Siuranan keskustasta voi myös laskeutua alas Camino de la Trona -polkua pitkin kalliolle, josta avautuvat upeat maisemat. Legendan mukaan tältä kalliolta syöksyi hevosellaan alas maurilainen kuvankaunis kuningatar Abd-el-Azia, kun vihamielinen armeija aloitti linnan piirityksen.

Kylässä asuu vähän yli 40 ihmistä.

Kuvat: Flickr

Jaa:

Katulätkä Fuengirolassa ei ole totista touhua

Menovinkit 6.-8.9.2019

add one

Mitä mieltä olet uudesta Espanja.Com-sivustosta?

Anna meille palautetta, niin voimme kehittää sivustoa yhdessä parempaan suuntaan.