AjankohtaistaEläminen ja lomailu

Sofia-opiston toiminnanjohtaja tuo Aurinkorannikolle väyläopinnot yliopistoon

Julkaistu: 06.04.2023

Sari Savolainen aloitti Fuengirolassa sijaitsevan Sofia-opiston toiminnanjohtajana marraskuussa 2022. Sen jälkeen opiston toiminta on kehittynyt sekä toimitilat uudistuneet ja laajentuneet. Kevätlukukausi alkoi tammikuussa avajaisilla, ja viime viikon perjantaina Sofia-opistolla pidettiin lehdistötilaisuus, jossa kerrottiin uudesta mahdollisuudesta opiskella tavoitteellisesti akateemisella tasolla Aurinkorannikolla.

Sofia-opiston toiminnanjohtaja Sari Savolainen (kts. video Espanja.Comin haastattelusta lokakuussa 2022) järjesti viime viikolla (31.3.23) lehdistötilaisuuden, joita on harvoin Aurinkorannikon suomalaispiirien keskuudessa. Lehdistötilaisuuden aiheena oli ensi syksynä alkava mahdollisuus suorittaa tavoitteellisesti yliopisto-opintoja Sofia-opistossa. Savolainen kertoi tämän olevan pieni askel Sofia-opistolle, mutta toivottavasti suuri askel Aurinkorannikon suomalaisyhteisölle.

Yhteistyösopimus Jyväskylän avoimen yliopiston kanssa

Sofia-opisto on tehnyt yhteistyösopimuksen Jyväskylän yliopiston avoimen yliopiston kanssa. Aurinkorannikolla pystyy jatkossa suorittamaan yliopisto-opintoja kauppatieteiden, kasvatustieteiden sekä psykologian alalla. Kauppatieteissä ja psykologiassa väylähaku on sidottu Jyväskylän yliopistoon ja kasvatustieteissä voi hakea mihin tahansa yliopistoon.

Kaikki opetusmateriaali tulee yliopistolta, sillä yliopisto myöntää opintopisteet ja arvioi opintosuoritukset. Sofia-opisto ja sen opettajat tukevat opiskelijoiden oppimisprosessia, ohjaavat akateemisiin opintoihin sekä tarjoavat lähiopetuksen. Lähiopetuksessa käytetään Jyväskylän avoimen yliopiston opetusmateriaalia.

Opetussuunnitelmat laatii Sofia-opisto ja kaikki opiskelijaryhmät seuraavat oman alansa opintosuunnitelmaa samassa järjestyksessä, mikä helpottaa ryhmäytymistä ja tuen saamista.

Katso Radio Finlandian tuottama video lehdistötilaisuudesta:

Opiskelupaikkojen määrä ja hinta

Opiskelupaikkoja on rajoitetusti, ja opiskelijoita otetaan sisään kuhunkin pääaineeseen enintään 15. Etusijalla ovat sellaiset opiskelijat, jotka opiskelevat koko lukuvuoden.

Opiskelu tapahtuu Sofia-opistolla lukuvuosimaksulla, joka on 2950 €/lukuvuosi ja 1750 €/lukukausi. Lukuvuosimaksun voi maksaa yhdessä tai enintään kuudessa erässä ja lukukausimaksun yhdessä tai enintään kolmessa erässä.

Maksut kattavat opiskelumateriaalit ja opetuksen. Lisäksi opiskelijan maksettavaksi tulevat avoimen yliopiston opintojaksokohtaiset maksut, jotka ovat 15 €/opintopiste. Lukuvuosi toteutetaan 4.9.2023–31.5.2024 välisellä ajalla.

Hakeminen

Opiskelijaksi hakeminen alkaa välittömästi lähettämällä hakemus Sofia-opiston sähköpostiin: info@sofiaopisto.net. Hakuaika jakautuu kahteen osaan. Ensimmäinen jakso päättyy 15.6.2023 klo 15.00. ja toinen hakujakso 11.8.2023 klo 15.00. Yliopisto edellyttää opiskelijalta vahvaa tunnistautumista, mikä tarkoittaa käytännössä verkkopankkitunnuksia.

Lue lisää Sofia-opistosta:
Sofia-opiston raikastetut tilat esittelyssä
Sofia-opiston uusi toiminnanjohtaja tähtää hyvähenkiseen yhteistyöhön

Lähde
Sofia-opiston lehdistötilaisuus

Teksti ja kuvat Espanja.Com
toimitus@espanja.com

Jaa:

Antequeran el Torcal on vaikuttava päiväretkikohde

Espanjassa Ellun kaa! -osa 4