Sovellukset helpottavat pysäköimistä

Julkaistu: 14.06.2022
AjankohtaistaEläminen ja lomailuUusimmat

Pysäköintipaikan löytäminen voi olla uuvuttavaa touhua, mutta onneksi maksu sitten hoituu Espanjassa nykyään monesti myös puhelinsovelluksella. Kansainvälistä EasyParkia käytetään jo ainakin 65 Espanjan kaupungissa. Jos pysäköintisovelluksen lataa esimerkiksi Suomessa se toimii myös Espanjassa.

Easy Park toimii maailmalla 25 maassa ja yhteensä yli 3200 kaupungissa. Se on nyt käytössä Espanjan isoissa kaupungeissa kuten Madrid, Barcelona, Málaga ja Bilbao. Mukaan on liittynyt nyt myös Espanjan kolmanneksi suurin kaupunki Valencia, jonka kaupunginvaltuusto hyväksyi sovelluksen käytön.

Ongelmatonta pysäköintiä

Valenciassa on nyt mahdollista käyttää pysäköidessä useita sovelluksia tai ladata ne pysäköintimittareista QR-koodien avulla. Tuetut sovellukset ovat kaupungin oma EYSA sekä elParking, TelPark ja EasyPark.

Sovellus on käytössä Valencian autonomisella alueella myös Alboraian, Algemesín, Elchen ja Calpen kaupungeissa. Länteen päin mentäessä, myös Albeceten ja Hellínin kaupunki hyödyntävät sovellusta.

Lue myös miten mitätöidä parkkisakko.

Sovelluksessa ennakointitoiminto

Sovelluksessa on toiminto, jonka avulla kuljettaja pystyy löytämään alueita, joissa pysäköintipaikkoja on todennäköisimmin saatavilla. Pysäköintipaikkoja voi etsiä kohdekaupunkiin saavuttuaan tai jo ennen matkan alkua. Ennen matkan alkua pysäköintipaikkoja etsivä toiminto perustuu ennakointijärjestelmään, joka määrittää missä paikkoja on vapautumassa ja ohjaa tämän tiedon pohjalta parhaisiin kohteisiin.

Huoletonta pysäköintiä

Pysäköintisovelluksen käytön myötä ei tarvitse etsiä mittaria, mittariin ei tarvitse lisätä tarpeen tullen rahaa, eikä myöskään varata sopivaa käteistä. Maksu voidaan suorittaa etänä ja pysäköintiaikaa voi jatkaa matkapuhelimen välityksellä.

EasyPark-sovelluksen mahdolliset ongelmatilanteet voidaan ratkaista soittamalla palvelunumeroon, joka on auki 24 tuntia vuoden jokaisena päivänä. Asiakaspalvelussa puhutaan seitsemää kieltä, mikä helpottaa sovelluksen käyttäjää asian hoitamisessa.

Lähde
thinkspain.com
Kuva
Kuva EasyPark Group ja Stefan Majewski / Wikimedia Commons

Jaa:

Jalkapatikalla Tanskan kautta

Espanjan mielenkiintoiset hylätyt paikat – osa 1