Suomalainen huimapää valloittaa maailmaa

Julkaistu: 06.06.2022
AjankohtaistaUusimmat

Emil Valkonen ei vielä käännä päitä Suomen kaduilla, mutta tähän saattaa olla tulossa muutos. Stuntti, malli ja parkouryrittäjä on saanut jalansijaa jo Espanjassa, ja ovet ovat raollaan maailmalle.

Viisivuotiaasta Espanjassa asuneella suomalaisella Emil Valkosella on monta rautaa tulessa. Vauhdista ja vaarallisista tilanteista nauttiva nuori mies on jo ehtinyt olla stunttina elokuvissa, perustaa oman treenisalin Madridiin ja kouluttautua parkourtuomariksi.

Vaikka Espanja kuuluu ja näkyy vilkkaassa ulosannissa sekä kielitaidossa, tuntee 25 -vuotias Emil itsensä ensisijaisesti suomalaiseksi.

Jalansijaa Madridissa

Emil on treenannut parkouria jo 10 vuotta ja opettanut sitä myös koko ajan. Espanjassa lajia harrastavat kaikenikäiset ja se onkin siellä suositumpaa kuin Suomessa.

Parkour vauhdissa, Emil vasemmalla

Oma parkoursali Freedom Academy Gym perustettiin parin ystävän kanssa Madridiin vuonna 2019.  Kun salille tarvittiin lisää materiaaleja, laitettiin keräys Crowdfundiin. -Se tuotti 10 000 euroa ja oli samalla myös hyvää markkinointia salille, toteaa Emil. -Näin saimme hyvän startin toiminnalle.

Emil kouluttautui tänä vuonna myös parkourtuomariksi Espanjan ensimmäisellä tuomarikurssilla. -Olen ensimmäinen suomalainen tuomari, naurahtaa Emil, sillä Suomessa ensimmäinen kurssi tullaan järjestämään vasta ensi vuonna. Haluaisin kansainvälisiin kisoihin, mutta nyt kun on näitä stunttihommia, oma sali, nettikauppa, tuomaroinnit ja tulishowt niin treenaaminen jää 30 tuntiin viikossa, kertoo Emil. -Se ei taida riittää kilpailemiseen. Myös tuomarointi tulevissa olympialaisissa 2028 olisi mieluisa pesti, sillä silloin parkour on virallinen olympialaji.

Oma Youtube -kanava ClanFury Parkour on toiminut hyvänä markkinointikanavana. Jo huimat 238 000 tilaajaa oppii parkourniksejä videoiden välityksellä

Kaiken lisäksi Emil opiskelee vielä markkinointia ja yritystoimintaa EAE International Business School Madridissa.

Stunttikeikkoja ja kontakteja

Espanjalainen HBO:lla esitettävää sarjaa 30 monedas kuvataan tänä kevänä toista kautta ja kaikki stunttiharjoitukset tehdään Emilin salilla.

Emil kertookin, että on tutustunut salillaan useisiin ammattistuntteihin. He treenaavat siellä maanantaiaamuisin stunttiryhmässä. -Heiltä opin myös uusia temppuja ja saan samalla kontakteja sekä työkeikkoja.

Kuvauksissa Saudi-Arabiassa

Emil oli tänä keväänä 20 päivää Saudi-Arabiassa kuvaamassa MadMax tyyppistä live tv-showta, johon osallistui Lähi-Idän kuuluisuuksia sekä mm. Jean Claude Van Damme.  -Olin mukana stunttina ja me hypimme liikkuvista autoista toiseen sekä teimme voltteja ja muita temppuja.

192 senttiselle Emilille pituus vaikeuttaa tiettyjä temppuja. Voltit ovat vaikeampia, mutta potkuista tulee taas näyttävämpiä.

Madeiralla kuvauksissa

Elämä vie välillä yllätyksellisiin paikkoihin. Yhtäkkinen keikka Madeiralla kuvattavaan Bollywood elokuvaan mahdollistui, koska Emilillä sattuu olemaan myös PAD sukelluskurssi suoritettuna. Siellä hän toimi stunttina ja erilaisissa sivurooleissa.

Emilin tuore stunt reel esittelee taitoja
Tähtäin maailmalla

Emilillä ei toistaiseksi ole ollut manageria. Tähän saattaa jatkossa tulla muutos, sillä tahtotila olisi päästä Hollywoodiin tai Bollywoodiin stuntiksi. Hän on myös tehnyt mallin töitä ja esiintynyt mainoksissa, ja kertookin aina oppivansa kuvauksista.

Voit tehdä työn ihan ok tai voit tehdä sen vielä paremmin.
Emil Valkonen

-Stunttirooleissakin koitan aina tehdä parhaani. Seuraan näyttelijää, jolle toimin stunttina, ja opettelen miten hän kävelee ja liikkuu.

Emil ja Francisco Reyes ¡García!:n kuvauksissa

Emil sai osan pahis tohtorin stunttina espanjalaisessa action tv-sarjassa ¡García!, koska on yhtä pitkä kuin näyttelijä Francisco Reyes itse. -Haaveenani on tietysti päästä itse oikeaan rooliin action elokuvaan.

Emilin luontainen iloisuus ja sosiaalisuus ovat tärkeitä avuja maailman valloituksessa. Hän on oivaltanut miten verkostoituminen ja hyvä yhteistyö toimii. Elämässäni on yksi asia vain johtanut toiseen, pohtii Emil. – Vastaan aina eteen tuleviin haasteisiin: Kyllä!

Kuvat Emil Valkonen

Jaa:

Uutiskirje Kesä 01/22

Andalusian upea festarikesä!