AjankohtaistaAjanviete

Teatteri Suomela tuo Irwinin Aurinkorannikolle

Julkaistu: 26.10.2023

IRWINILLE – laulunäytelmä on vaikuttava musiikkidraama, joka perustuu legendaarisen, ikonisen laulaja-lauluntekijä Irwin Goodmanin moniulotteiseen persoonallisuuteen ja musiikin voimaan.

Kaikkien rakastama protestilaulaja, ikoninen ja karismaattinen laulaja-lauluntekijä Irwin Goodman (1943-1991), oli erittäin suosittu 1960- ja 1970 -luvuilla. Hänen tulkitsemansa rehelliset ja usein humoristisetkin tekstit kertovat tarinoita suomalaisista ja suomalaisuudesta.

Ne iskivät suoraan suomalaisten sydämiin ja näin hänestä tuli nopeasti koko kansan suosikki. Monet hänen kappaleistaan ovat jääneet pysyvästi suomalaiseen kansanperinteeseen koskettaen yhä uusia sukupolvia.

Ikoninen lauluntekijä Vexi Salmi, joka tunnetaan myös nimimerkillä Emil von Retee, on yksi Suomen menestyksekkäimmistä laulujen sanoittajista. Kykynsä ansiosta luoda tarttuvia laulutekstejä ja ikimuistoisia sanoituksia hän on ansainnut paikkansa suomalaisen musiikin ikonien joukossa.

Erityisesti Irwin Goodmanin ja Vexi Salmen legendaarinen yhteistyö on synnyttänyt monia musiikin helmiä ja inspiroinut useita sukupolvia jättäen pysyvän jäljen suomalaiseen musiikkikulttuuriin.


Tunteiden ja musiikin matka näyttämöllä

Teatteri Suomelan esittämä Irwinille -laulunäytelmä kunnioittaa Irwin Goodmanin elämää kuljettaen yleisön musiikin voimin läpi Irwinin omintakeisen ja vaiherikkaan matkan köyhyydestä suomalaisen musiikkimaailman kiintotähdeksi ja kansan rakastamaksi protestilaulajaksi.

Tunteet, huumori ja taitavat laulujen tulkinnat yhdessä Irwinin elämään läheisesti liittyneiden henkilöhahmojen kanssa, kertovat jo legendaksi muodostunutta elämäntarinaa jättämättä ketään kylmäksi.

Käsikirjoitus: Miska Vainonen ja Jolle Niemelä
Ohjaus: Eeva Keinonen

Rooleissa: Veijo ”Vepa” Ruotsala (Irwin), Helena Kaasalainen (Vexi), sekä parikymmentä Irwinin elämänvaiheisiin läheisesti liittyvää henkilöhahmoa

Kuvassa Veijo ”Vepa” Ruotsala.

Laulut: sanoitus Irwin Goodman, sävellykset Vexi Salmi (Emil von Retee) ja Kassu Halonen
Lauluvalmentaja: Tarja Leskinen
Valo-, ja äänitehosteet: Party Taurus/Harri Savolainen
Koreografiat: Marita Hakkarainen, Eeva Keinonen

Esitykset:
Hotel Palmeras, Espanja-sali su 19.11. klo 15.00
Nuriasol ke 22.11. klo 18:00
Hotel Palmeras, Espanja-sali su 10.12. klo 15.00
Asociacion Finlandesa Suomela su 17.12. klo 15.00

Liput 20 €/henkilö
Ennakkomyyntipisteet: Suomela, Sunloma, Ole-lehti, Q-Baari, New Ewald`s, Uusi Refla
Näytelmä jatkaa jo aiemmin Teatteri Suomelan esittämien suomen tunnettujen lauluntekijöiden/-sanoittajien sarjaa.

Lisätiedot:
Ohjaaja Eeva Keinonen puh. +358 40 566 6212
Tuottaja Paavo Ässämäki +358 40 0733 656

Lähde:
Teatteri Suomela

Kuvat Teatteri Suomela

Jaa:

Kymmenen etua espanjalaisessa kylässä asumisessa

Alicanten maakunnan kesäturismi ylitti pandemiaa edeltäneet matkailijamäärät