Vertaa asuntoja

Tupakointikielto ja muita rajoituksia kaikkialla Espanjassa

Tupakointikielto ja muita rajoituksia kaikkialla Espanjassa

  • 14/08/2020

Vielä torstaina koronatartuntojen lisääntyessä vain kaksi Espanjan maakuntaa, Galicia ja Kanarian saaret, olivat päättäneet rajoittaa tupakointia terasseilla ja muissa julkisissa ulkotiloissa. Nyt rajoitukset tulevat voimaan koko maassa.

Perjantaina alue- ja keskushallintoelinten yhteiskokouksessa päätettiin kieltää tupakointi ulkona ja julkisissa tiloissa koko Espanjassa, terassit mukaan lukien, jos kahden metrin turvavälietäisyyttä ei voida varmistaa. Kotioloissa voi toki edelleen polttaa vapaasti, jos niin haluaa.

Samalla päätettiin, että kaikkien ravintoloiden, myös diskojen ja yöbaarien, täytyy sulkea viimeistään klo 01.00, eikä uusia asiakkaita saa ottaa sisään enää puolenyön jälkeen. Terveysministeriö kehottaa samalla aluehallintoviranomaisia rajoittamaan nuorisokokoontumisia kaduilla eli lisäämään valvontaa.

Samalla päätettiin rajoittaa myös omaisten käyntioikeutta hoitokodeissa, joissa on havaittu lisääntyvässä määrin uusia tautipesäkkeitä viime päivinä.

Päätösten taustalla on viime aikoina voimakkaasti kasvanut koronatartuntatapausten määrä. Viimeisen vuorokauden aikana uusia tartuntoja rekisteröitiin Espanjassa 2.987 ja aktiivisia tautipesäkkeitä tiedetään olevan nyt 837 koko maassa. Tartuntojen määrä on noussut keskikesällä erityisesti nuoremman väestön keskuudessa, toisin kuin koronapandemian ensimmäisessä vaiheessa keväällä.

Terveysministeriö suosittelee välttämään yli kymmenen hengen ryhmäkokoontumisia myös perhepiirissä. Lähiaikoina päätetään lähemmin oppilaitosten käytännöistä syyskuussa alkavana lukuvuonna.

Teksti: Arto Ryynänen / Espanjan Sanomat
Kuva: Pixabay/ Andy H
Lähde: Espanjan terveysministeriö

Liity keskusteluun